Поділитись:

"Відсвяткували": у ковельському закладі харчування отруїлися 13 людей

Вівторок, 11 червня 2019, 20:45
«Відсвяткували»: у ковельському закладі харчування отруїлися 13 людей

У місті Ковель в одному із закладів громадського харчування після родинного святкування виник спалах гострої кишкової інфекції.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України.

За медичною допомогою станом на сьогодні, 11 червня 2019 року, з симптомами харчового отруєння вже звернулося 13 осіб, з них – 2 дітей. За результатами медичного огляду хворим встановлено діагноз «гострий гастроентероколіт». Стан хворих середньої важкості.

Для з’ясування причин та обставин виникнення захворювань закладом громадського здоров’я Ковельським районним лабораторним відділенням Державної установи «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» невідкладно розпочато комплекс протиепідемічних заходів та епідеміологічне розслідування. Під час епідеміологічного розслідування для проведення бактеріологічних, вірусологічних, фізико-хімічних лабораторних досліджень відібрано проби харчових продуктів, питної води, змиви з обладнання, посуду, інвентарю на харчоблоці харчової потужності, обстежено персонал та контактних осіб. Лабораторні дослідження біоматеріалу від хворих та декретованих осіб, а також зразків навколишнього середовища тривають.

Для вжиття заходів та остаточного визначення причини та обставин отруєння людей залучено Держпродспоживслужбу м. Ковеля. Очікуємо результатів державного нагляду дотримання санітарного законодавства та законодавства в сфері безпечності харчової продукції.

Епідеміологічне  розслідування триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів