Поділитись:

Скільки заяв подавати і коли: МОН запустило серію відеороз’яснень про вступ (відео)

Понеділок, 10 червня 2019, 20:00
Скільки заяв подавати і коли: МОН запустило серію відеороз’яснень про вступ (відео)

Міністерство освіти і науки України запускає серію відеороз’яснень для вступників у заклади вищої освіти.

Перші ролики були опубліковані 10 червня на сайті МОН у розділі «Вступна кампанія 2019» та на офіційному YouTube-каналі Міністерства.

На відео представники директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН – гендиректор Олег Шаров та держексперт Анжеліка Кернична – відповідають на найпоширеніші запитання вступників.

Коли починається вступ на бакалавра? 

Для вступників для бакалавра чи наскрізного магістра (тих, хто вступає на основі сертифікатів ЗНО) 1 липня розпочинається реєстрація електронних кабінетів вступників, 10 липня розпочинається прийом документів. Він триватиме до 22 липня. 26 липня відбудеться оприлюднення рейтингових списків, а до 31 липня вступники, рекомендовані на бюджет, мають виконати вимоги до зарахування. Зарахування на контрактні місця триватиме до 30 вересня. 

Для тих, хто вступає на основі творчих конкурсів чи співбесід, реєстрація електронних кабінетів теж розпочнеться 1 липня, однак прийом документів триватитме до 16 липня. Вступні іспити відбуватимуться із 17 до 22 липня, співбесіди – із 17 до 19. 22 липня такі вступники вже мають подати оригінали документів. 

Які сертифікати ЗНО прийматимуть та скільки заяв може подати вступник? 

Цьогоріч дійсними є сертифікати 2017, 2018, 2019 років, крім результатів із іноземних мов. Сертифікати ЗНО вступники можуть подавати в різних комбінаціях. Кількість заяв та спеціальностей така ж, як і торік. Тобто на бюджет можна подавати не більш ніж сім заяв не більш як на чотири спеціальності. Кількість заяв та спеціальностей на контракт не обмежується. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів