Поділитись:

Шахраї крадуть в українців інформацію зі смартфонів

Понеділок, 10 червня 2019, 08:35

Шахраї крадуть інформацію зі смартфонів та інших гаджетів, а українці про це навіть не підозрюють.

Ризик підвищується, коли люди використовують Wi-Fi в громадських місцях. Щоб зчитати інформацію, вкрасти фотографії, паролі від соціальних мереж і навіть дані з кредитних карток, зловмисникам потрібні лічені хвилини, – інформує «Сегодня».  

До слова, під час подорожей люди уразливіші. Якщо раніше кримінальний світ уособлювали розбійники і бандити з великої дороги, то сьогодні злочинці користуються іншими методами і здійснюють цифрові атаки.

Як стверджує дослідниця безпеки безпровідного інтернету Вероніка Яресько, вкрасти особисті дані можуть не тільки досвідчені кібер-шахраї. Наприклад, можна створити інтернет-мережу з такою ж назвою, що й у кафе.

«Людина підключається до мого Wi-Fi – і у мене є зв'язок з її гаджетом. Я можу зайти туди і, наприклад, викачати особисті фотографії», – каже Вероніка.

Така мережа – не єдина технологія, якою користуються шахраї, розповідає фахівець з кібербезпеки Денис Ізмаїлов. Способів безліч, а тому повністю гарантувати безпеку просто неможливо. При цьому експерт радить захищати гаджети спеціальними програмами.

«VPN-програми шифрують потік передачі інформації. Швидкість інтернету буде гірша, проте весь ваш трафік буде йти за спеціальним захищеним каналом через зовсім іншу країну», – говорить Ізмаїлов.

Завантажити таку програму можна безкоштовно з інтернету. Вона повністю законна, – запевняє експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів