Поділитись:

Волинські студенти збираються судитися за пільговий проїзд у маршрутках (відео)

Субота, 08 червня 2019, 05:51
Волинські студенти збираються судитися за пільговий проїзд у маршрутках (відео)

Волинські студенти звернуться до Конституційного Суду України щодо пільгового проїзду в маршрутках.

Про це йдеться в сюжеті UA: Волинь.

У Луцьку студент Олександр Смірнов їздить у маршрутках міста за 3 гривні. Хлопець каже, що пільгову знижку 50% передбачено постановою Кабміну. Зателефонувавши у редакцію Бюро Новин, він розповідає: сьогодні водій однієї з маршруток міста відмовивився його везти за цю ціну.

У Луцьку діють пільги на проїзд у тролейбусах для школярів та студентів – одна гривня при вартості квитка три гривні, – говорить про це начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міськради Володимир Степанов. Він каже: пільги на маршрутні перевезення автобусами врегульовані рішенням виконкому від 25 травня 2019 року.

«На території Луцька необхідно керуватися виключно документами, які видані міською радою або Луцьким виконавчим комітетом. Що стосується пільгових перевезень, то вони 100% гарантуються при здійсненні перевезень тролейбусом: всі пільгові категорії, студенти вищих і середніх навчальних закладів, а також учні їздять по одній гривні. Що стосується перевезення пільговиків автобусами, учні шкіл їздять за 3 гривні, а пільга для студентів не передбачається», – каже Володимир Степанов.

З його слів, контактна мережа тролейбусів покриває територію Луцька на 80%, а пільговий проїзд гарантується за наявності учнівського чи студентського квитка.

Голова студентської ради Волині Віталій Сніжко каже: «Пільгу у маршрутках передбачає постанова Кабміну від 5 квітня 1999 року номер 541. На це нам найчастіше відповідають, що пільговий проїзд забезпечено тролейбусами, на що в нас була відповідь, що в постанові немає обмежень. Тим більше, у Польщі весь громадський транспорт для студентів пільговий, вони їздять в половину вартості. Ми не розуміємо, чому в нас не так».

«На даний момент ми користуємося пільговим проїздом у тролейбусах, на маршрутних таксі у нас пільг немає взагалі. На тролейбусі – гривня. Хотіли б, щоб мінімальна знижка була», – каже студентка Ольга Клименок.                

«У плані автобусів проїзд піднявся, у середньостатистичного студента стипендія 1300-1400 гривень, а треба заплатити за житло, на проїзд багато йде, це проблематично витягувати», – розповіла студентка Ірина Яцюк.

Розібратися у цьому питанні, каже голова студентської ради Волині Віталій Сніжко, проситимуть Конституційний суд України, куди готують звернення: «Зараз закінчений апеляційний процес, результати ще не знаю, ми не були присутні на судовому процесі, бо він відбувався у Львові. Я думаю, що, швидше за все, рішення не задовільне й ми готуємо касацію та звернення у Конституційний суд, який би роз’яснив постанову Кабміну».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів