Поділитись:

"Сало! Так, я це люблю": в Україні відбувся кулінарний конкурс "Смак Америки"

П'ятниця, 07 червня 2019, 05:32

У Києві відбувся кулінарний конкурс "Смак Америки", організований посольством США

Каліфорнійське вино, крафтове пиво, яловичина та свіжі морепродукти з Аляски. Це і є справжній смак американської їжі. А хто думає, що їжа по-американськи – це самі тільки бургери, той дуже помиляється, – повідомляє Голос Америки

У тому, що репутація американської кухні незаслужена, мали нагоду переконатися учасники кулінарного конкурсу. Називався він “Смак Америки”, а змагалися український шеф-кухар і його колега зі США.

Крис Вільямс родом із Техасу. Ще його бабуся була знаною кулінаркою. А він усе життя вивчав світову кухню в різних країнах. Тому до традиційних американських наїдків завжди додає власні авторські ідеї. З українських страв уже встиг оцінити основну.

“Сало! Так, я це люблю. За два дні, що я тут у Києві, вже їв його тричі. Досхочу наївся сала”, – каже шеф-кухар Крис.

Крис Вільямс

Страви подають одна за одною. Гості дегустують і нахвалюють. Кулінарний конкурс модерує прес-аташе американського посольства. Але як для арбітра він явно упереджений.

“Їжа тут фантастична. Телятина на брускеті просто танула у мене в роті, як масло. Фаршировані яйця – начебто проста їжа, яку американці їдять на пікніках у неділю. Але шеф Крис примудрився зробити з них шедевр. Тож тепер я з нетерпінням чекаю на лосось і стейк. Ой, як нам усім пощастило!"– натхненно коментує гастрономічний конкурс Рей Кастілло.

Рей Кастілло

Серед щасливчиків, що взяли участь у цьому кулінарному квесті, і нова керівниця дипломатичного представництва США в Україні. Христіна Квін тиждень як прибула до Києва на зміну колишньому послу Марі Йованович. Поки що входить в курс справ. Серйозні події воліє не коментувати, а от кулінарні уподобання американців, як і свої власні – залюбки.

“Мушу визнати, що я дуже люблю ВСЮ американську кухню. Не виснажую себе дієтами і, мабуть, по мені це видно. І все-таки є у мене дещо улюблене – морепродукти і яловичина. Певно, через те, що я з Каліфорнії, де на узбережжі багато свіжих морепродуктів, а в центральній частині штату популярна телятина”, – сказала тимчасово повірена у справах місії США в Україні Христина Квін.

Христина Квін

Як каже Христина, десять років тому, коли вона була Україні, Київ аж ніяк не вражав гастрономічним розмаїттям. Натомість тепер має репутацію кулінарного раю. Одне із завдань дипломатів – допомогти підприємцям, України і США, зокрема і в харчовій промисловості, налагодити партнерство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів