Поділитись:

ОПОРА не змогла зареєструвати спостерігачів, бо в Горохові комісії не було на місці

Четвер, 06 червня 2019, 14:53
ОПОРА не змогла зареєструвати спостерігачів, бо в Горохові комісії не було на місці

Представник Громадянської мережі ОПОРА не зміг подати пакет документів для реєстрації спостерігачів через відсутність чергових членів Окружної виборчої комісії у приміщенні ОВК.

Інцидент трапився у м. Горохів 5 червня 2019 р, – інформують в ОПОРІ. 

Прибувши в окружну виборчу комісію в одномандатному виборчому окрузі №20 5 червня 2019 р. представник Громадянської мережі ОПОРА мав намір внести до ОВК подання для реєстрації спостерігачів. Втім за адресою, зазначеною на офіційному сайті Центральної виборчої комісії як офіційна адреса ОВК, приміщення було закрите, членів комісії на місці не було. 

Був відсутній і графік роботи Окружної виборчої комісії. Крім того, на сайті ЦВК відсутні контактні телефони окружної виборчої комісії, тому з головою ОВК зв’язатися не вдалося. 

Відтак представник ОПОРИ звернувся до голови Горохівської районної державної адміністрації Юлії Гринчук з питанням, чи забезпечили органи місцевої влади ОВК усім необхідним для роботи. Голова Горохівської РДА повідомила, що виборчу комісію забезпечили необхідним для роботи приміщенням і технікою.

Разом з тим представник ОПОРИ звернувся до керівника апарату РДА Людмили Косюк з проханням надати контакти когось з керівного складу виборчої комісії. Контакти до керівника ОВК отримати не вдалося.

У зв’язку з тим, що представнику ОПОРИ не вдалося внести подання для реєстрації спостерігачів, було написано заяву в поліцію щодо порушення гарантій діяльності суб’єкта виборчого процесу щодо внесення подання для реєстрації спостерігачів.

Нагадаємо, що відповідно до частини 5 статті 78 Закону України «Про вибори народних депутатів України» офіційний спостерігач від партії, кандидата у депутати, громадської організації реєструється окружною виборчою комісією за поданням уповноваженої особи партії у відповідному одномандатному або загальнодержавному окрузі, кандидата у депутати у цьому одномандатному окрузі або керівника відповідної громадської організації.

Крім того, згідно з пунктом 14 частини 2 статті 31 цього Закону до повноважень Окружної виборчої комісії належить реєстрація офіційних спостерігачів від партій, кандидата у депутати, громадської організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів