Поділитись:

YouTube видалятиме відео з пропагандою ненависті і расизму

Четвер, 06 червня 2019, 00:30
YouTube видалятиме відео з пропагандою ненависті і расизму

Відеогостинг YouTube вирішив видаляти ролики з проявами расизму, шовінізму, а також ті, що оскаржують доведені та задокументовані випадки проявів жорстокості.

Про це повідомляється в офіційному блозі компанії, передає theБабель.

«Сьогодні ми робимо ще один крок у межах нашої політики стосовно проявів ненависті, забороняючи відеозаписи, у яких стверджується, що певна група людей перевершує інших, виправдовуючи цим дискримінацію, сегрегацію або ізоляцію за такими ознаками як вік, стать, раса, каста, релігія, сексуальна орієнтація або статус ветерана», – йдеться в повідомленні.

Під це поняття будуть підпадати відеоролики, які просувають націоналістичні ідеї. «До того ж ми будемо видаляти контент, який оскаржує, що добре задокументовані випадки прояву жорстокості, як-от Голокост чи стрілянина [в початковій школі] Sandy Hook [у Коннектикуті], відбувалися насправді», –наголошено в заяві.

При цьому видалення відеороликів здійснюватиметься вибірково, оскільки деякі з них спрямовані на те, щоб боротися з жорстокістю, у тому числі за рахунок ознайомлення з її проявами та їх аналізу. «Ми розуміємо, що деяка частина цього контенту має значення для дослідників чи неурядових організацій, які намагаються зрозуміти природу ненависті для того, щоб боротися з нею, і ми вивчаємо способи зробити це можливим у майбутньому», –йдеться в заяві.

Зміни в політиці компанії набирають чинності негайно, однак на те, щоб така система фільтрації відеороликів запрацювала на повну силу, може знадобитися кілька місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: YouTube вирішив приховати точну кількість підписників каналів

Надрукувати
мітки:
коментарів