Поділитись:

В Україні можуть подешевшати імпортні ліки

Вівторок, 17 травня 2016, 18:15
В Україні можуть подешевшати імпортні ліки

Верховна Рада цього тижня може затвердити законопроект, який значно спростить доступ в Україну іноземних ліків, заявили в Кабміні.

Зокрема, зі слів прем'єра Володимира Гройсмана, йдеться про медпрепарати, які зареєстровані або продаються в США, Канаді, Японії, Австралії, Швейцарії, ЄС, – інформує Сегодня.

"Ті ліки, які там зареєстровані і використовуються, не треба перевіряти в Україні ще раз. Сьогодні реєстрація медпрепаратів в нашій країні може тривати роками. Тому треба спростити реєстрацію, скоротивши її терміни", – зазначив Гройсман.

Він додав, що уряд вже затвердив цей законопроект. Тепер його має підтримати Рада, а тоді підписати Президент.

Також, зі слів Гройсмана, уряд продовжить купувати ліки через спеціальні міжнародні організації (ПРООН, ЮНІСЕФ), це має забезпечити 10-90% економії і посприяє зниженню цін на медпрепарати.

Водночас, як зазначив президент Української федерації сприяння охороні здоров'я Володимир Загородній, ціни на ліки можуть знизитися в межах 5-10%, але за умови, що більшу частину продажів в Україні як і раніше будуть становити вітчизняні медпрепарати, а не дорогі імпортні аналоги.

Надрукувати
мітки:
коментарів