Поділитись:

Поради студентам від журналістів світових видань*

П'ятниця, 31 травня 2019, 17:51

Освіта надзвичайно важлива у будь-якому суспільстві, адже це не тільки спосіб передати знання, а й сформувати свідоме покоління. Проте не завжди легко бути студентом, адже навантаження дуже значне, багато курсів та ще й постійно треба здавати оригінальні наукові роботи. Багато студентів в Україні також поєднують навчання з роботою, що робить їх життя ще важчим. З іншого боку, студентський період це саме той час, коли можна спробувати щось нове і досягти великих успіхів. Ми зібрали поради від світових видань, що допоможуть будь-якому студенту стати більш успішним.

Поради від тих, хто успішно пройшов студентське випробування

Часом студенти відчувають багато стресу через навантаження і великі очікування від батьків чи викладачів. Проте важливо пам’ятати, що кожен здатен на помилку, тому не варто брати на себе забагато зобов’язань.

  1. Базуй свій розклад за своїми потребами. Так, ми живемо у світі жайворонків, і ніхто не буде змінювати розклад університету, проте ти можеш вибрати години навчання та підготовки за власними ритмами. Якщо ти найбільш продуктивний ввечері, не треба силувати себе і прокидатися на світанку, це не буде ефективним. Відповідно до порад від Business Insider, навіть якщо людина є найбільш продуктивною під час жорсткого дедлайну, в цьому немає нічого поганого, потрібно лише дослухатися до себе. Також варто влаштувати своє місце навчання за власними потребами, дехто краще концентрується під музику, комусь легше працювати в тиші. Немає одного правильного рецепта, крім того, щоб зважати на власні потреби.

  2. Завжди перевіряй свої роботи на плагіат. Основа будь-якого наукового процесу полягає у створенні унікальної ідеї або погляду, тому унікальність це один з найважливіших критеріїв успіху студента. Перевірка на плагіат може бути здійснена легко онлайн за допомогою сервісу https://edubirdie.com/plagiarism-checker. Плагіатом може бути розцінене неправильне посилання або помилки, допущені за неуважністю. Студенти мають нести відповідальність за всі джерела, які вони використовують і цитують, тому краще перевіряти кожну роботу, щоб бути впевненим у її унікальності.

  3. Готуйся до іспитів заздалегідь. “The Guardian” відзначає, що іспити це одна з важливих частин студентського життя, а також причина постійного стресу студентів. Щоб успішно скласти іспити, необхідно регулярно перечитувати свої записи, робити нотатки під час лекцій та роботи з матеріалами. Краще за все приділяти пару годин кожного тижня протягом семестру для того, щоб повторити весь вивчений матеріал – таким чином тобі не доведеться вчити все заново перед іспитами.

  1. The New York Times рекомендує вивчити систему оцінювання і освіти університету, щоб стати більш успішним. Це особливо корисно для тих, хто вчиться за кордоном за абсолютно новою системою. Університет це абсолютно новий навчальний заклад у порівнянні зі школою, де дуже багато студентів і викладачі та адміністрація не може бути в курсі потреб кожного. Тут варто розуміти свої права та обов’язки і не боятися користуватися ними за нагодою. Познайомтесь з секретаріатом та дізнайтесь до якого відділу можна звернутися з певних питань.

  2. Використайте час навчання для знайомства з новими людьми. Саме зараз ти маєш доступ до цікавих подій, конференцій, семінарів, де можна зустріти спеціалістів, професіоналів та цікавих особистостей. Так ти зможеш набратись досвіду та дізнатись більше про професію, яка тебе цікавить. Також не гай часу і знайомся з однолітками, обмінюйся ідеями, цікався всіма інноваціями.

Висновок

В студентському житті важливо знайти баланс між навчанням та особистими справами, та піклуватися про свій емоційний і фізичний стан. Більшість студентів нехтують сном та відпочинком, тому що відкладають навчання на останній день. Набагато ефективніше робити все поступово. Також важливо використовувати всі програми та можливості стажування або навчання за обміном.

Надрукувати
мітки:
коментарів