Поділитись:

Земля під вами буде горіти! – Парубій відповів бізнес-партнеру Зеленського

П'ятниця, 31 травня 2019, 14:02

У Верховній Раді та уряді відреагували на слова співвласника "Кварталу 95" Бориса Шефіра про необхідність скасування закону про статус української мови.

Про це нардепи заявили на засіданні ВР 31 березня, – повідомляє "Українська правда".

"Я хочу сказати від імені Верховної Ради і уряду: український народ цього вам не дозволить. Земля під вами буде горіти! Ми не дозволимо ні відмінити закон про мову, ні квоти, ні декомунізацію", – відреагував на слова Шефіра спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

Зі слів Парубія, у країні відбувається криза, пов'язана з діями президента Володимира Зеленського.

Нагадаємо:

Також заяву брата радника президента прокоментував очільник радикальної партії Олег Ляшко.

"Очевидно, що у Зеленського на умі, те у його бізнес-партнера Шефіра на язиці", – сказав Ляшко.

На слова бізнес-партнера Зеленського про те, що закон про українську мову та квоти – це придушення мови, відреагували і представники Кабінету Міністрів, зокрема віце-прем’єр-міністри Павло Розенко та В’ячеслав Кириленко.

"Для "нових русскіх" нової влади в Україні. Свого часу один "фунт" для одного президента вже відміняв закон про українську мову і писав новий. Доля цих пройдисвітів відома: відгребли – і за "порєбрік", а українська мова була, є і буде... Можемо повторити", – написав Розенко, натякаючи на закон "Колесніченка-Ківалова", яким надавався російській мові статус другої державної мови.

"Співавтор виборчої програми президента Б.Шефір виступив за скасування закону про мову, квот та підтримки українського кіно. Думаю, це і є реальні плани Зеленського у гуманітарній політиці. Якщо так, то це реалізація путінської програми боротьби з усім українським. І шлях Януковича", – написав Кириленко.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів