Поділитись:

Чи дійсно "Чорнобиль" без дозволу використав роботу українського драматурга?

П'ятниця, 31 травня 2019, 02:18
Чи дійсно

Автор серіалу «Чорнобиль» Крейг Мейзін у четвертій серії серіалу "Чорнобиль" без дозволу використали роботу українського драматурга Павла Ар'є.

А саме, монолог баби Присі (в друкованій версії п'єси Фросі) з п'єси  "На початку і в кінці часів".

Про це інформує Українська правда.

Драматург шокований. Його творчість використали навіть не спитавши дозволу. 

"Я не знаю, як пояснити свій стан...
Мене просто виЄбали і кинули. І не пишіть тут, будь ласка, про гроші або що я примазатися вирішив до чужого успіху. Або пишіть... Я не знаю як зібрати себе, у мене у носі згустки крові бо тиск був вчора 215...", – написав Ар'є. 

Крейг Мейзін написав на своїй сторінці в Twitter, що не читав твір "На початку і в кінці часів", про який говорив письменник.

«Ні, я ніколи не читав творів і не бачив нічого від Павла Ар'є, я також не чув про «Бабу Прісю». Натхнення для цієї сцени – це момент, описаний у «Голосах Чорнобиля» (фільм, знятий за документальною повістю Світлани Алексієвич «Чорнобильська молитва. Хроніка майбутнього» – ред.), у якому жінка продовжує доїти корову, а солдат – виливати молоко. Її промова, однак, повністю моя», – написав Мейзін у Twitter.

Yaroslav Druziuk@drooziuk

 · 4h

 

Hey @clmazin! The babushka and the cow scene – was it by any means adapted or inspired by the Ukrainian writer Pavlo Arie works? The whole scene bares a lot of resemblance to his "Baba Prisya" play. Also, Arie has voiced his disconcert with the situation. Any comment on this?

Craig Mazin@clmazin

No, I’ve never read or seen anything by Pavlo Arie, nor have I heard of Baba Prisya. The inspiration for that scene is a moment described in “Voices From Chernobyl,” where a woman keeps milking and a soldier keeps pouring it out. Her speech, however, is entirely my own.

76

6:53 PM - May 30, 2019

Twitter Ads info and privacy

See Craig Mazin's other Tweets

У відповідь  Ар'є написав новий пост, в якому заявив, що не використав у попередньому повідомленні слово "плагіат", про що написали деякі ЗМІ.Чи дійсно

 

У 2015 році п’єсу «На початку та наприкінці часів» під новою назвою «Сталкери» поставив київський театр «Золоті ворота» спільно з Молодим театром.

Відео вистави

 

Серіал «Чорнобиль» став найбільш рейтинговим серіалом на телеканалі HBO, на якому транслювали «Гру престолів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Чорнобиль» став найрейтинговішим серіалом в історії

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
05 грудня 2023
25 вересня 2023
15 серпня 2023
25 липня 2023
11 липня 2023
02 липня 2023