Поділитись:

Волинська митниця на День ветерана посадила інноваційні фенікс-дерева

Четвер, 30 травня 2019, 23:26

29 травня в Україні відзначають День ветерана митної служби. Профспілка працівників Волинської митниці ДФС вирішила відзначити його оригінально – висаджуванням перед адміністративним приміщенням митниці саджанців Павловнії – генномодифікованого дерева, яке росте з найбільшою швидкістю у світі.

Про це повідомляє Волинська митниця ДФС.

Про супервитривалі дерева з широким листям, що дає прохолоду, пишним цвітінням і найголовніше – здатністю регенерації – ми дізнались у ході моніторингу нових товарів на українському ринку. Адже митниця жорстко контролює експорт лісоматеріалів, – зізнається керівник митниці Євгеній Шелігацький.

Виявилось, що його називають деревом-феніксом. За 4 роки воно здатне вирости до 20 метрів, після чого може бути зрізане для виробництва меблів або біомасу. Але найдивовижніше відбувається згодом – від кореня, з пенька, воно виростає по-новому. І здатне з одного саджанця відтворити 3–5 циклів, –продовжує в.о. начальника Волинської митниці.

Рішення випробувати рекламні обіцянки і подивитися, що з того вийде насправді, виникло спонтанно під час обговорення профспілкою організаційних моментів відзначення  Дня ветерана митної служби.

Мені здається, що ця алея матиме символічний зміст. Українська митна служба зараз переживає не найкращі часи, потребує стійкості, інновацій, оновлення. Ми цінуємо ветеранів митної служби, їхні глибокі знання і практичний досвід. Бажаємо їм здоров’я і добробуту. Але не менш гостро митниця потребує молодих кадрів хоча б з наближеною до ветеранів кваліфікацією. Не секрет, що підготовка фахівця у митній справі потребує одночасно глибоких економічних, юридичних, технічних, гуманітарних знань, оволодіти якими можна тільки з часом. Але державі треба, щоб вони росли швидко, – прокоментував Євгеній Шелігацький акцію до Дня ветерана митної служби.   

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У луцькому дитсадку посадили дерева (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 лютого 2024
19 січня 2024
13 січня 2024
11 січня 2024
02 січня 2024
28 грудня 2023
24 листопада 2023
22 листопада 2023
17 листопада 2023
13 листопада 2023