Поділитись:

У Луцьку хочуть організувати міжнародний поетичний фестиваль

Понеділок, 16 травня 2016, 18:00
У Луцьку хочуть організувати міжнародний поетичний фестиваль

Міжнародна літературна корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ спільно з мистецьким об'єднанням "стендаЛь" планують організувати фестиваль MERIDIAN LUCHESK.

Про це повідомили на прес-конференції з Юрієм Іздриком, Іриною Цілик та Президентом Meridian Czernowitz Святославом Померанцевим 16 травня.

Такий захід організовують задля брендингу українських міст. Досвід проведення фестивалів вже мають Чернівці. Також поетичний фестиваль вперше відбудеться в Одесі. На меті – проведення такого заходу у Луцьку.

Фестиваль базуватиметься на п'яти засадах:

1) Драматургія фестивалю. Міжнародний поетичний фестиваль триватиме три дні. У місцях, які репрезентують культуру та історії міста, відбуватимуться різні перформанси та читання віршів.

2) Мотиваційний список країн-учасниць. На фестиваль MERIDIAN LUCHESK хочуть задіяти три країни Прибалтики, Польщу, Білорусь, Чехію та Ізраїль.

3) На фестиваль до Луцька приїдуть учасники MERIDIAN CZERNOWITZ: Лесь Подерв'янський, Ігор Померанцев, Юрій Іздрик, Олександр Ройтбурд, Юрій Андрухович, Оксана Забужко, Катерина Бабкіна, Сергій Жадан, Андрій Любка, Ірена Карпа.

4) Українську поезію, яка звучатиме на фестивалі, перекладуть на польську. Тому вірші на заході звучатимуть двома мовами.

5) Реклама міста: відвідування європейських книжкових ярмарків зі стендом MERIDIAN LUCHESK, а також адресне запрошення журналістів із країн-учасниць на фестиваль до Луцька.

Від поетичних фестивалів у Чернівцях та Одесі захід у Луцьку відрізнятиметься списком країн-учасниць, а також можливістю відвідувати книжкові фестивалі у країнах Європи.

Щоправда, Президентом Meridian Czernowitz Святослав Померанцев наголосив, що міжнародний фестиваль у Луцьку на етапі планування і назвав це своєрідною "фантазією".

Надрукувати
мітки:
коментарів