Поділитись:

На Волині незаконно наловили понад 300 кілограмів риби (фото)

Четвер, 30 травня 2019, 15:53
На Волині незаконно наловили понад 300 кілограмів риби (фото)

З початку операції «Нерест» на Волині поліція вилучила у порушників понад 300 кг риби.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

На Волині правоохоронці задокументували понад 100 фактів незаконного вилову водних ресурсів, а завдані збитки складають понад 20 тисяч гривень.

Нагадаємо: з 1 квітня на території області тривають загальнодержавні профілактичні заходи під умовною назвою «Нерест». Ці заходи запроваджені в державі на період нерестової заборони.

Від початку їх проведення правоохоронці задокументували 109 фактів незаконного вилову водних біоресурсів. У правопорушників вилучили понад 300 кг риби на загальну суму більше 20 тис. грн, 182 одиниці незаконного вилову риби, до адміністративної відповідальності притягнули 111 осіб. 

На Волині незаконно наловили понад 300 кілограмів риби (фото)

Профілактичні заходи під умовною назвою «Нерест» будуть тривати до кінця нерестового періоду. Терміни заборони в різних регіонах і областях можуть відрізнятися, проте в основному сезонний нерестовий період визначається з 1 квітня по 9 червня.

Поліція Волині нагадує: за незаконний вилов риби передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Довідково:

З 1 квітня на Волині діє нерестова заборона. Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства, згідно з КУпАП, становить від 34 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів