Поділитись:

Поляки затримали на українському кордоні 400 кілограмів бурштину (фото)

Середа, 29 травня 2019, 17:28
Поляки затримали на українському кордоні 400 кілограмів бурштину (фото)

Понад 400 кг бурштину виявили на прикордонному переході в Дорогуську. Це найбільша контрабанда бурштину на польському кордоні за останні кілька років. Ринкова вартість товару може досягати 8 мільйонів злотих.

Про це повідомляє Палата фіскальної адміністрації в Любліні.
 
Співробітники Департаменту митних доріг в Дорогуську направили вантажівку, яка перетинала кордон, на сканування рентгенівським пристроєм. Інтерпретація зображення спонукала провести детальний огляд автомобіля.

У результаті огляду, між мішками з легально ввезеними товарами в напівпричепі були заховані сумки з бурштином. Правоохоронці виявили в них 400,45 кг бурштину, який намагалися контрабандою ввезти до Польщі без сплати податків.

Поляки затримали на українському кордоні 400 кілограмів бурштину (фото)

Це були камені різних розмірів, необроблені та попередньо оброблені. Серед них – досить рідкісні екземпляри.

Водій – громадянин України – не зізнався в спробі контрабанди бурштину. Він стверджував, що нічого не знав про нелегальний вантаж.

Розгляд у справі ведеться слідчим відділом Люблінського податкового управління під наглядом районної прокуратури в Хелмі.

"Це рекордна разова партія бурштину, затримана в останні роки польською митною та казначейською службою. Для порівняння, в 2018 році співробітники Люблінської митно-казначейської служби припинили контрабанду 460 кг бурштину", – зазначається у повідомленні.

Нагадаємо: раніше деякі волинські ЗМІ писали про начебто масштабну контрабанду бурштину. Проте речниця Волинської митниці Валентина Черниш повідомила, що інформація не відповідає дійсності. Окрім того, речниця митниці додала, що в українському законодавстві такого поняття як контрабанда бурштину немає. Бурштин можна перевозити через державний кордон, це не заборонений продукт. Єдиний випадок, коли митники його вилучають, це коли бурштин перевозять з приховуванням.

Таким чином, факт вилучення 400 кг бурштину спростовує інформацію про пропуск митниками посту "Ягодин" 1,3 тонн бурштину 5 травня 2019 року.

Як стало відомо ІА "Конкурент" з власних джерел, ці 400 кг бурштину і є тим камінням, сліди якого шукали журналісти "Аверсу" на приватній вечірці у селі Світязь Шацького району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів