Поділитись:

Доки місто не матиме керівника – це буде погано для міста, – Сергій Надал про Луцьк без мера

П'ятниця, 31 травня 2019, 14:00
Доки місто не матиме керівника – це буде погано для міста, – Сергій Надал про Луцьк без мера

Без міського голови місто може існувати, однак для розвитку цього недостатньо. Про це в інтерв’ю команді «Протилежного Погляду LIVE» на "12 каналі"  розповів міський голова Тернополя Сергій Надал. 

Нагадаємо, це вже друга програма спецпроекту, в межах якого команда записує розмови з мерами успішних міст України. Перша така розмова відбулася із міським головою Дніпра Борисом Філатовим.

«Між словами існувати та розвиватися є дві великі різниці. У будь-якому випадку завжди було притаманно українцям мати місцеве самоврядування. Завжди обирати керівника. Тобто першу особу, яка могла би прийняти на себе відповідальність, відповідальні рішення», - зазначив він.

Мер Тернополя відповів, що жоден з депутатів, які представляють місцеве самоврядування в радах не отримав підтримки більшості людей. Кожен з них отримав якусь часткову підтримку на своєму окрузі і не може представляти інтереси всього міста чи відповідати за інтереси всього міста, каже він.

«Всі депутати проходили в раду, як представники певних політичних партій і є великий ризик, що депутати можуть виконувати ті завдання, які перед ними ставить політична сила. Тому має бути людина, яка б їх об’єднувала, направляла заради роботи та розвитку міста і людина, яка має брати на себе відповідальність. Місто буде існувати. Чинне законодавство зобов’язує депутатів, секретаріат, який виконує обов’язки, ухвалювати необхідні рішення. Але між «існувати» та «розвиватися» є різниця.  До того часу, доки місто не буде мати керівника, який здатен брати на себе відповідальність, мати чітку програму розвитку міста і по цій програмі діяти, до того часу це буде лише погано для міста», - резюмував Сергій Надал.

Нагадаємо, що в Луцьку після смерті міського голови Миколи Романюка вже другий рік поспіль не оголошують виборів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "Це реальна проблема", – мер Дніпра про округи без депутатів

Надрукувати
мітки:
коментарів