Поділитись:

Google закриває сервіс YouTube Gaming

Середа, 29 травня 2019, 18:22

Компанія Google сьогодні оголосила, що 30 травня буде закритий ще один сервіс компанії.

Цього разу кладовище проектів поповнить ігровий додаток YouTube Gaming, – повідомляє "Сегодня".

Програми під Android та iOS вже видалені, а завтра, 30 травня, доступ до сервісу буде припинено назавжди. Спочатку компанія планувала закрити проект ще 30 березня, але з невідомих причин продовжила йому життя ще на 2 місяці.

Щоправда, не йдеться про повне закриття. Це, швидше, злиття YouTube Gaming з основною платформна відеохостингу. Після 30 травня всі відвідувачі YouTube Gaming будуть перенаправлені на новий канал для ігор – youtube.com/gaming.

Але перенесення на нову платформу не пройде безболісно, ​​оскільки всі відеоролики YouTube Gaming зникнуть після 30 травня, тому що Google повідомила про відсутність можливості міграції контенту між платформами.

Рішення об'єднати дві платформи, зі слів представників Google, допоможе компанії створити більш зручну платформу для ігрового співтовариства на YouTube без необхідності окремого додатку. Ймовірно, це зроблено для конкуренції з популярним стрімінговим сервісом Twitch.

Сервіс YouTube Gaming був запущений в 2015 році. Google просувала його як спосіб поліпшити враження від прямих трансляцій і не допускати непотрібного контенту для любителів ігор. До того ж він став випробувальним полігоном для таких функцій, як "членство в каналах" і "темний режим". Але більшість користувачів, як і раніше, дивилися ігрові відеоролики в основному додатку, а багато хто навіть не розуміли, для чого призначений YouTube Gaming. Його кращі функції пізніше прийшли до основної платформи, де їх побачили набагато більше людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: YouTube вирішив приховати точну кількість підписників каналів

Надрукувати
мітки:
коментарів