Поділитись:

На Волині розшукують призовників-ухилянтів

Середа, 29 травня 2019, 14:32

Проблемним для Волині є питання весняного призову громадян на строкову військову службу.

Про стан справ призову на території області в квітні-червні 2019 року розповів начальник відділу комплектування та призову – заступник військового комісара обласного військового комісаріату Юрій Кучер, – повідомляють на фейсбук-сторінці голови ОДА Олександра Савченка. 

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України, Волинська область має призвати на строкову військову службу 595 громадян.

«Задля якісного призову обласним та районними комісаріатами відбувається оповіщення призовників, направлені повідомлення до Нацполіції про розшук та доставку до районних комісаріатів призовників, які систематично ухиляються від призовних комісій. Спільно з органами місцевого самоврядування було підготовлено до роботи місцеві призовні дільниці, наразі проводяться медичні огляди», – зауважив Юрій Кучер. 

Станом на сьогодні до військових частин направлено 389 призовників. Найкращі показники – в Маневицькому, Горохівському, Рожищенському, Володимир-Волинському та Ковельському районах. Не виконують план — місто Нововолинськ (8 призовників із запланованих 43), Шацький район (5 з 18), Старовижівський (10 з 31), Луцький (21 з 60), Ратнівський (20 з 57), Камінь – Каширський (22 з 59), Ківерцівський (21 з 58), Любомльський (15 з 39) та місто Луцьк (42 з 95).

Основною проблемою, з якою стикаються посадові особи військових комісаріатів – небажання громадян проходити строкову військову службу. Переважна кількість призовників, порушуючи законодавство, не з`являються до військових комісаріатів на комісії. Неявка становить 7 152 чоловіки, це 54 % від кількості викликаних.

Варто зазначити, що цього тижня область має відправити 57 призовників, а загалом до плану не вистачає 152. Комісаріати, які не забезпечили заплановану кількість призовників, працюватимуть у посиленому режимі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів