Поділитись:

За право запровадити електронний квиток у Луцьку борються дві компанії (відео)

Середа, 29 травня 2019, 06:38
За право запровадити електронний квиток у Луцьку борються дві компанії (відео)

Фото ілюстративне

Тягучий процес запровадження електронного квитка у луцькому транспорті добігає завершення.

Два претенденти і кардинально різна техніка. Які у кого переваги та чому слід обрати саме їх – новації, що вже невдовзі, ймовірно, запрацюють у Луцьку, нині презентували конкурсному комітету Луцькради, – йдеться в сюжеті Сфера-ТВ.

Першими свою продукцію презентує турецька компанія "Kentkart". Обладнання автоматичного збору оплати за проїзд, відеоспостереження та систему відстеження стану транспортного засобу, яке планують встановити у маршрутках Луцька, закордонні представники привезли із міста Ізмір, Туреччина.

"Продукцією нашої компанії користуються більше ніж в 12 країнах, більше ніж в 40 містах у всьому світі", – розповів Емін Демір, міжнародний представник компанії "Kentkart" (Туреччина)

Наразі в жодному українському місті немає системи цієї компанії, однак Емін Демір має сподівання, що Луцьк буде успішною спробою.

"Надіємося, що ми зможемо встановити таку систему в Луцьку, і це буде найкраща система взагалі в Україні. І взагалі деякі країни Європи не мають такої системи. Те, що ми сьогодні представимо тут, буде чудовим рішенням по транспорту", – акцентував представник компанії.

Під час презентації Емін Демір розповів, що коли водій приходить на робоче місце, він має вставити картку, після чого на системі буде визначено його маршрут із врахуванням часу на зупинки. У момент, коли пасажир вставить картку, з’явиться його фото для ідентифікації. Також за допомогою комп’ютера людина може дізнатись кількість поїздок, яку вже здійснила та залишок коштів на рахунку. Що ж до так званих «зайців», то за цим зможе простежити контролер, який також матиме доступ до системи.

Інший представник, котрий презентував свій продукт – луцьке ТзОВ "ВІЗОР-МАК". Представників фірми чекали понад півгодини, адже ті спізнювались. Однак, вирішили все ж надати їм можливість презентувати свою техніку. Ось таку установку вони планують встановлювати у маршрутках міста.

"Взагалі мультимедійний автоматизований комплекс впроваджується в 3 етапи. Перший і другий етапи вже впроваджені в місті Луцьку, а третій етап – це якраз система оплати проїзду, який ми представляємо. Щодо медіа функцій комплексу "МАК". Вони включають голосове оголошення зупинок, запис рекламних відеороликів, а також точкову рекламу", – пояснила Ірина, менеджер ТзОВ "ВІЗОР-МАК".

Також, менеджер Ірина розповіла про те, що аби створити обладнання електронної системи, фірма "ВІЗОР-МАК" переймала досвід країн Європи.

"Взагалі є 157 форм звітів, які впроваджені в нашому комплексі "МАК". Їх можна робити за допомогою діаграм, за допомогою графіків. Оце зроблений звіт відхилення графіку руху. Тобто ми бачимо, коли, де і як це сталося", – додала менеджер.

Та й співпрацюють вони з міською радою, мовляв, вже давно, адже додаток системи відстеження маршруток у місті та "розумні" зупинки були встановлені саме ними. Загалом, обидва учасники конкурсу у залі засідань мерії презентували власну техніку більше чотирьох годин. Та й цього не достатньо. Протягом п’яти днів вони демонструватимуть це в дії просто у маршрутних таксі. Тоді за підсумками виставлених балів і визначать, кому надати перевагу. Нагадаємо, що система електронного квитка, образно кажучи, "влетить" громаді орієнтовно у 50 мільйонів гривень. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, коли лучани почнуть використовувати електронний квиток

 

Надрукувати
мітки:
коментарів