Поділитись:

Домагання не було: на Волині бабусі-опікунці повернуть її онуку (відео)

Вівторок, 28 травня 2019, 23:24
Домагання не було: на Волині бабусі-опікунці повернуть її онуку (відео)

У Ківерцях вирішили повернути опікунці неповнолітню дівчинку, яку 23 квітня забрали з сім'ї.

Про це йдеться в сюжеті UA: Волинь.

За словами працівника відділу служби у справах дітей райдержадміністрації Миколи Супоровського, дитину забрали, бо дядько й бабуся-опікунка дівчинки були в стані алкогольного сп’яніння. Окрім того була заява від голови Липинської ОТГ Богдана Гусака про сексуальне домагання до дитини її родичем.

Бабуся Людмила Кирпа це спростовувала. Опікунка стверджує, що не зловживає алкоголем, ще й синові "дає чортів" за таке. 

Сьогодні, у вівторок 28 травня, на комісії керівниця соцслужби Наталія Скубій зачитала висновки проходження поліграфу дядьком дівчинки Юрієм. У висновках зазначено, що до неповнолітньої сексуальних домагань родич не вчиняв.

Дядько неповнолітньої Юрій Кирилюк свою невинуватість хоче доводити через суд.

Апелював до комісії не повертати дитину в родину заступник голови Липинської ОТГ Володимир Артесюк.

"Краще дитині зараз перебувати там, де вона перебуває (в дитячому будинку, – авт.), тому що вдома неадекватна обстановка. В чому вона полягає? Я не скажу, я не психолог і не можу обстежувати психологічний стан бабусі, яка веде себе неадекватно. Це аналіз того всього, що ми з нею проживаємо в одному селі", – коментує Володимир Артесюк.

Нагадаємо, дівчинку забрали з родини за зверненням голови ОТГ і його заступника. Неповнолітню Карину віддали у приватний будинок "Дім затишку".

Дівчинка розповідає, що хотіла б жити з бабусею. "Тут добре, але вдома краще", – каже Карина.

Комісія врахувала поважний вік опікунки і зазначила, що вона робить все можливе задля добробуту дівчинки.

"Враховуючи бажання Карини жити з бабусею, яку вона називає мамою, та відсутність повторних повідомлень на сьогоднішній день стосовно неналежної поведінки Людмили Карпи, Служба з прав дітей Ківерцівської районної адміністрації вважає за доцільне повернення їй на виховання малолітньої Карини Карпи", – зачитала висновок Наталія Скубій.

Більшість членів комісії підтримали рішення повернути онуку бабусі на опікунство.

Дівчинку з дитбудинку домовилися забрати 30 травня, після останнього дзвоника в школі. Опікунка Людмила Кирпа каже, що готується до зустрічі: "У неї є дві спіднички, а я їй купила ще одну пишну, вишиту. Також вишиту блузку, купила і гарні босоніжки, й дорогі колготи білі. І тепер моя дитина буде як квіточка. Розумієте, та дівчинка для мене все, якби запитали чи я обираю життя чи Карину, я б обрала Карину".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині в бабусі забрали онуку нібито через домагання її сина (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів