Поділитись:

Виставка-ярмарок і майстер-класи: у Луцьку організовують свято професійної освіти

Вівторок, 28 травня 2019, 15:10
Виставка-ярмарок і майстер-класи: у Луцьку організовують свято професійної освіти

фото ілюстративне

30 травня 2019 року з 10 до 14 години на Театральному майдані Луцька відбудеться свято професійної освіти Волині.   

Захід вже став традиційним. Його мета – популяризація та підняття престижу робітничих професій, розвиток партнерських стосунків між закладами професійної освіти, виробництвом та бізнесом, збільшення надходжень до спеціальних фондів бюджетів, розвиток творчої активності учнів.

У святі візьмуть участь 20 закладів освіти, які здійснюють підготовку робітничих кадрів.

У рамках заходу: 

  • презентація закладів професійної освіти;
  • виставка-ярмарок виробів, виготовлених учнями та майстрами виробничого навчання;
  • виставка методичних доробок;
  • майстер-класи з професій;
  • виступи учасників художньої самодіяльності;
  • профорієнтаційні заходи;
  • діюча фотозона;
  • флешмоб.

Під час заходу учні, батьки матимуть змогу отримати інформацію про можливість здобуття певних робітничих кваліфікацій, здобуття повної загальної середньої освіти, освітньо-кваліфікаційного рівня «Молодший спеціаліст»; про можливість навчатися у сучасних навчально-практичних центрах; ознайомитись з умовами прийому до закладів професійної освіти, умовами проживання в гуртожитках, проходження оплачуваної практики на підприємствах тощо. Окрім того, у кожному закладі бажаючі зможуть отримати друковану продукцію профорієнтаційного характеру.

На виставці-ярмарку будуть представлені: швейні вироби (вишиванки, постільна білизна, одяг для дорослих та дітей), виготовлені учнями і майстрами виробничого навчання, столярні вироби (гойдалки, столи, ліжка, дачні набори), вироби з металу та лози, садовий інвентар, сільськогосподарська продукція, різноманітні кулінарні та кондитерські вироби тощо. Учасники свята зможуть придбати продукцію за помірними цінами.

Бажаючі матимуть можливість взяти участь у майстер-класах: із грудочки м’якої глини (на гончарному крузі), із лози, дерева та інших матеріалів виготовити справжні витвори мистецтва; доторкнутися до прекрасного і неймовірного флористичного дизайну, перукарського та візажного мистецтва тощо.

Організовує захід управління освіти, науки та молоді Волинської обласної державної адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Профтехосвіта: МОН анкетуватиме учнів для кращого розуміння потреб реформи

Надрукувати
мітки:
коментарів