Поділитись:

Луцький гвардієць став чемпіоном світу з пауерліфтингу (фото)

Вівторок, 28 травня 2019, 06:49

Мріяв бути хореографом, а став переможцем чемпіонату світу з пауерліфтингу. Інструктор з фізичної підготовки військової частини 1141 Західного територіального управління Національної гвардії України, сержант Валерій Попович розповів про участь у змаганнях світового масштабу та поділився рецептами свого успіху.

Днями у Луцьку закінчився чемпіонат світу з пауерліфтингу за версією World Powerlifting Alliance. Протягом чотирьох днів в обласному центрі Волині за звання кращих змагалися майже півтисячі атлетів із 22 країн світу. Вперше на змаганнях такого рівня виступив луцький гвардієць Валерій Попович. І одразу став призером чемпіонату.

Виступаючи у ваговій категорії до 60 кілограмів, нацгвардієць підкорив штангу вагою 177,5 кілограмів, виборовши тим самим «золото» у своїй категорії та третє місце в абсолютній першості. Валерій Попович зізнається: результатом змагань задоволений, та на досягнутому не зупинятиметься.

«Я посів перше місце одразу у двох групах – MPF та OPEN. А в абсолютній першості взяв «бронзу», поступившись двом італійцям. Та насправді, цим не засмутився. Для мене це лише перший міжнародний старт (до цього Валерій виступав і перемагав на чемпіонатах України, - авт.), але упевнений – не останній. Я побачив, як відбуваються змагання подібного рівня, зміг оцінити можливості суперників і тому буду намагатися в майбутньому демонструвати кращі результати».

Пауерліфтингом Валерій Попович займається з 2014 року. Дізнався про цей вид спорту випадково і одразу захопився ним.

«12 років я займався народними танцями. Після закінчення школи навіть думав йти вчитися на хореографа. Блукаючи просторами Інтернету у пошуках потрібної інформації, випадково натрапив на статтю про пауерліфтинг. Тоді я навіть не чув про такий вид спорту. Але настільки захопився ним, що став шукати, де і з ким можна займатисяниму Луцьку.Так познайомився з атлетами, які на початках підказували, ділилися власним досвідом. Але й про саморозвиток не забував: читав багато літератури, дивився влоги відомих спортсменів. Одним словом, вчився і продовжую вчитися».

Нацгвардієць розповів, його власний рекорд – 190 кілограмів. Однак на чемпіонаті світу навмисно не брався «побити» його. Не хотів ризикувати власним здоров’ям, бо майже рік не виступав на професійних змаганнях через участь в операції об’єднаних сил та хворобу. Лише останніх півроку почав відновлюватися і надолужувати втрачене.

Постійно виступає за рідну військову частину на змаганнях із боротьби самбо, рукопашного бою, семиборства, кростфіту. І практично завжди повертається з медалями. Але не зазнається. Бо знає ціну цих перемог.

«Щоб досягти певного результату, потрібно постійно працювати над собою, удосконалюватися, стежити за режимом харчування, не ігнорувати здоровий сон. Та головне – вірити в себе і йти до поставленої мети. Дуже часто люди хочуть все і одразу, але так не буває. Якщо постійно займатися і вірити в себе, то успіх обов’язково прийде і перемога знайде свого героя», – впевнений Валерій Попович.

Ми бажаємо Валерію Поповичу нових спортивних досягнень і переконані, його ім’я ще не раз звучатиме серед переможців змагань найвищого рівня.

Розмовляла Юлія Ковпак,

Фото автора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинським спортсменам призначили президентські стипендії

Надрукувати
мітки:
коментарів