Поділитись:

Рішення є – правопису нема: чому і де «загубився» документ

Понеділок, 27 травня 2019, 09:05
Рішення є – правопису нема: чому і де «загубився» документ

Кабінет Міністрів ухвалив нову редакцію Українського правопису 22 травня, проте досі його немає на офіційному сайті Уряду. Отож, він може відрізнятися від проекту, який обговорювали ще в жовтні 2018 року. 

Новий правопис має замінити редакцію від 1992 року, – пише Українська правда.Життя. 

«Цим займалося Міністерство освіти. Сам же проект постанови Уряду лише підводить нормативну базу під недічинний Український правопис. Документ широко обговорювався, проходив засідання урядового комітету, там є поступовий період його застосування, думаю, після підписання прем’єром буде оприлюднення», – пояснює віце-прем’єр-міністр Павло Розенко. 

Натомість у Міністерстві освіти і науки запевняють, що до правопису стосунку не мають, ним займалася спеціальна мовна комісія уряду. Відповідно, документом розпоряджається Уряд. У МОН документ отримають коли й усі – після того, як його опублікують на сайті Кабміну.

«Слід»  документа журналісти знайшли у співголови мовної комісії Богдана Ажнюка.

Він каже, що остаточний правопис перебуває нині «десь в урядових колах». Коли його оприлюднять – поки невідомо.  Ажнюк підтвердив, що у варіант, який був винесений на громадські обговорення, вносилися зміни. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів