Поділитись:

Закриття полігону в Брищі стане проблемою не лише Луцька, – Юрій Крась

Субота, 25 травня 2019, 10:00

Брищенський полігон твердих побутовий відходів експлуатує не лише Луцьк, а й ще шість об'єднаних територіальних громад та місто Рожище. Тож його закриття стане проблемою і для них.

Про це у четвертому випуску інтерактивного проекту «Звіти_наживо» на телеканалі UAВолинь від команд UA:Суспільне мовлення та Громадського руху ЧЕСНО зазначив директор Департаменту ЖКГ Луцької міської ради Юрій Крась.

«Якщо порахувати, то всі громади продукують практично ту ж кількість сміття, що і Луцьк. Ніхто не думає – а куди вони будуть вивозити сміття? Аби побудувати полігон від моменту отримання дозволу та будівництва – потрібно два роки. Мова йде про ту ситуацію, коли є гроші та спеціалісти, які на цьому розуміються. Громади не спроможні зараз побудувати полігон», - зазначив очільник департаменту.

Також він зазначив, що чимало мешканців навколишніх сіл вивозять сміття саме у міській контейнери. Як приклад, баки на вулиці Дубнівській, поруч із залізничним переїздом, очищують за день чотири рази замість одного.

«Полігон – це спільна проблема», – підкреслює комунальник. І вказує, що потрібно вести переговори. Тим паче, місто орендує цю землю і сплачує 2 мільйони гривень у рік. Нині укладена угода на рекультивації старої черги полігону та будівництва нової. Але потрібно за процедурою провести громадські слухання і аби місцеві не заперечували проти робіт.  

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів