Поділитись:

Монополія на благодійність: гола правда з Галиною Падалко

Четвер, 23 травня 2019, 11:35

Цього разу хочу порушити тему хабарництва. З підручників правознавства нам відомо, що це, з гучних розслідувань ми знаємо схеми, як це, і з новин ми чуємо, де це найчастіше робиться.

А от як існує велика корупція у маленькому місті, читайте далі. 

Тиждень тому депутат Андрій Покровський пожертвував півмільйона гривень на облаштування Ситуаційного центру поліції у Волинській області. Завдяки новим камерам та сучасним інформаційним системам, які придбають, поліція зможе оперативніше та краще реагувати на повідомлення про правопорушення та ефективно взаємодіяти з іншими правоохоронними органами в інших областях.

Можливо, ви пригадуєте страшну стрілянину у Луцьку, внаслідок якої загинув чоловік та кількох було поранено і коли правопорушники без проблем покинули територію області? Так ось, з новими можливостями такого не буде. І це круто, тому що безпека лучан перейде на новий рівень. 

Тут ви подумаєте: до чого вона це взагалі говорить, ми ж тут запаслися попкорном, налаштувалися про корупцію слухати і при чому тут меценат Покровський? А я вам розкажу, як навіть з шляхетного вчинку можна постаратися обкидати людину лайном. Записуйте лайфхаки.

За деякий час після того, як вже новини про благодійну допомогу шерилися інтернетом, на одному з волинських ресурсів з'явилася викривальна стаття, автори якої не могли визначитися: вчинок Покровського – хабар чи все-таки вдячність?

Так от, шановні колеги, якщо ви забули, що таке хабар, то це, наприклад, коли луцького депутата Євгенія Ткачука спіймали на хабарі.  А те, що ви робите, – це підміна понять. Люди, які у публічній площині розповідають про свої поступки, роблять благодійні внески, а не хабарі, які розумно було б не виносити у пресу. Ну, ви розумієте про що я.

За такою логікою Покровський давав хабар школярам, коли дарував мультиборди, атовцям, виділивши мільйон на програму купівлі житла 50 на 50, і, врешті, лучанам, пожертвувавши півмільйона на їхню безпеку. Ну й хабарник цей ваш депутат, аж страшно!

Що чи не найгірше з цієї ситуації? Наступного разу, коли поліція чи інші структури звернуться за допогою до когось з меценатів Луцька, вони, ймовірно, будуть послані куди подалі, бо ніхто в таке лайно замазуватися не захоче. Очевидно, що критикуючи людей, які допомагають місту, відбувається відлякування потенційних меценатів та інвесторів, які замість мінімальної подяки отримуватимуть абоменент в басейн медійного лайна. Але дуже дивним є ще один момент. Це подвійні стандарти, які сповідує тимчасова влада в Луцьку. Пригадайте, коли ще за часів Миколи Романюка фонди та окремі депутати перед виборами ставили дитячі і спортивні майданчики, гучно перерізаючи червоні стрічки. Ніхто не казав, що це підкуп виборців, всі щиро раділи, що для дітей з'являються чудові нові місця, де вони можуть проводити час. І це добре. 

Ба більше, конкретно в контексті цієї ситуації та роботи поліцейських зокрема, то маємо наглядний кейс, який трапився минулого року, коли фонд «Тільки разом», теж передавав благодійну допомогу поліції. Ну, ви ж розумієте зв'язок. А для тих, хто в танку, – вихідцем фонду «Тільки разом» є радник міського голови Ігор Поліщук, який неформально зараз фактично управляє новоствореною провладною більшістю. Одного разу це були чотири автомобілі, іншого – оргтехніка. І це теж дуже чудово.

І я особисто я за те, щоб якнайбільше людей вкладали в Луцьк свої гроші або ж просто робили презенти для лучан. Я хочу, щоб місто розвивалося і наші мешканці жили комфортно. Але що ми маємо зараз? Монополізація благодійності? Корону імператора добрих справ провладна більшість ревниво нікому не хоче віддавати. Але ця корона є їхньою власною вигадкою, міфом, який вони самі для себе плекають. Корони не існує. Просто є небайдужі чудові люди, які вболівають за своє місто. Найімовірніше, влада боїться того, що хтось інший може набрати політичні бали, якими доведеться ділитися. Логіка відверто сумнівна, і така стратегія точно не може бути виграшною на шляху розвитку міста.

Друзі, політика хай залишається політикою, розбирайтесь там самі, не можна туди вплутувати лучан та наші інтереси. І взагалі, шановні, не потрібно забувати всесвітній закон лайнообігу: кидаючи лайно, будьте готові, що воно до вас повернеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів