Поділитись:

За брехню про пограбування волинянин може сісти за ґрати

Четвер, 23 травня 2019, 11:00

Волинянин повідомив поліції, що його пограбували, однак це виявилося неправдою. 

Відтак 46-річному жителю Горохівського району повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 1 ст. 383 та ч. 1 ст. 384 Кримінального кодексу України. Йдеться про завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину та завідомо неправдиве показання, – інформує поліція Волині. 

У кінці квітня чоловік звернувся до місцевої поліції із заявою про вчинення щодо нього злочину. Зокрема потерпілий повідомив, що його пограбували. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 186 Кримінального кодексу України. У ході досудового розслідування з’ясувалося, що потерпілий надав слідству неправдиві покази, а факт пограбування не підтвердився.

Відтак, відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) та ч. 1 ст. 384 (завідомо неправдиве показання) Кримінального кодексу України. Волинянину повідомили про підозру у вчиненні інкримінованих злочинів. Йому загрожує, зокрема, до двох років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів