На Волині в бабусі забрали онуку нібито через домагання її сина (відео)

Вівторок, 21 травня 2019, 10:45

Дев'ятирічна Карина з Ківерцівського району третій тиждень живе не в своїй домівці, перебуває в дитячому будинку у селі Дерно. 

Начальник відділу з питань соціально-правового захисну та попередження дітей служби у справах дітей Ківерцівської РДА Микола Супоровський запевнив: дівчинку вилучили з сім’ї на місяць через загрозу їй. Опікунка дитини не розуміє, чому від неї забрали онуку, – йдеться у сюжеті на UA:Волинь. 

Людмила Кирпа, бабуся дівчинки, опікується нею з перших днів від її народження. Каже, що Карина має все необхідне для життя: купили їй і ноутбук, і смартфон, має багато одежі. За дев'ять років з опікунської ради не було зауваження чи скарг на неї. Також показує позитивні характеристики від сільради і школи і не погоджується з тим, що Карину від неї забрали. Людмила Кирпа звернулася до керівника служби у справах дітей Ківерцівської РДА Наталії Скубій з проханням пояснити, чому в неї забрали онуку. Та пояснила, мовляв, баба була на сповіді і сказала священику, що її син домагається малої. Сама ж Наталія Скубій не захотіла спілкуватися з журналістами. Ситуацію прокоментував її заступник Микола Супоровський: 

«Було повідомлення від голови Липинської ОТГ, який заявив, що батюшка йому сказав, що раніше баба повідомляла батюшці про те, що її син мав до дитини якісь домагання. Конкретно не було сказано. Тому члени комісії звернули на це увагу... Згодом мені подзвонили зі школи і сказали вживати заходів, бо повертати дитину додому не можна, адже там всі п'яні». 

Голова Липинської ОТГ Богдан Гусак підтвердив, що саме він звернувся у спецслужбу: 

«Ми заглянули у вікно і побачили таку картину: баба лежить на ліжку в неприродній позі. Дальше в кімнаті лежить голий її син, а біля нього – мала дівчинка, Карина». 

Це увійшло у протокол комісії, яка вирішила вилучити дитину із сім'ї. Телефоном редакція зв'язалася із отцем Олександром, він спростував ці заяви. 

Сусідка Віра теж розповіла, що в той день баба приймала таблетки, бо в неї тиск, а син був в шортах, а не голий. 

Директор школи, в якій вчиться дитина, Григорій Коварчук запевнив, що дівчинка приходила на уроки завжди охайна, не пропускала навчання без поважних причин, психологічних розладів у неї не спостерігали.

Сама ж Карина зараз перебуває у приватному дитячому будинку в селі Дерно. Бабусю називає мамою і стверджує, що вдома краще.  

«Він був одітий в шортах і футболці. Він ніколи не кричить, ми часто граємо в ігри, м'ячика кидаємо, а ще я його на телефоні вчу ігри грати», – розповіла Карина про дядька. 

Чергове засідання спецслужб заплановане на початок наступного тижня. На ньому й вирішать подальшу долю дівчинки. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: