Поділитись:

Покровський прокоментував ініціативу Зеленського щодо розпуску Ради

Понеділок, 20 травня 2019, 18:43

Співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ», депутат Луцької міської ради Андрій Покровський наголосив, що рішення новообраного Президента України Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради повинне стати своєрідним компромісом між владою і суспільством.

Про це йдеться на сторінці онлайн-приймальні депутата у Facebook.  

«Чи мав він право на такий крок? Таке право Президента записано в Конституцї України. Чи є таке рішення Президента юридично бездоганним? Відповідь на це запитання мають дати компетентні органи. Чи хочуть цього люди? Згідно із останніми соціологічними дослідженнями, в суспільства є величезний запит на нові обличчя в політиці. Чи буде від цього краще? Все залежатиме тільки від нас з вами, адже ми самі обираємо владу», – зазначив Андрій Покровський. 

Він зауважив, що також потрібно оцінювати рішення про дострокові вибори, враховуючи винятково інтереси лучан.

«Два роки Луцьк живе без законно обраного мера. Два роки Верховна Рада ніяк не могла ухвалити рішення про позачергові вибори, тим самим дозволяючи тимчасовій владі гратися в політику. Чи мають право нові люди у парламенті виправити цю ситуацію? Так, мають. Але водночас це депутатське скликання ухвалювало і чимало корисних законів. Тому не потрібно казати, що все було тільки погано. Рішення про розпуск Верховної Ради повинно стати своєрідним компромісом між владою і суспільством. Дострокові вибори не заради зміни влади, а заради змін на краще!» – зазначив Андрій Покровський. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів