Поділитись:

Луцькраду змусили скасувати багатомільйонний тендер через порушення

Понеділок, 20 травня 2019, 12:50
Луцькраду змусили скасувати багатомільйонний тендер через порушення

Виконком Луцької міської ради ще у лютому оголосив тендер на ремонт світлофорних об’єктів на понад 13,6 мільйонів гривень. Роботи відбуваються в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, програми «Покращення безпеки транскордонної дорожньої інфраструктури Хелма і Луцька».

На конкурс надійшло три пропозиції: від ТзОВ «Росток-ЕЛЕКОМ», КП «Луцьксвітло» та ТзОВ «СЕА Електротехніка». Найдорожчою виявилась пропозиція комунального підприємства «Луцьксвітло». Дві інші пропозиції були відхилені. Різниця між пропозицією «Луцьксвітла» та найдешевшою від ТзОВ «Росток-ЕЛЕКОМ» сягала у майже 2,5 млн грн. Початкова та фінальна ставки «Луцьксвітла» різнилися у майже в 100 тисяч гривень. Тобто, порівняно з конкурентами «Луцьксвітло» несуттєво понизило пропозиції.

Попри це, найдешевшу пропозицію від «Росток-ЕЛЕКОМ» відхилили, посилаючись на те, що «…у проекті договору учасник зазначив, що заробітна плата відповідає середньому розряду складності робіт і становить 7 000 гривень, а в розрахунках заробітна плата зазначена у сумі 3590 гривень». Відхилили також пропозицію «СЕО Електротехніка», посилаючись на те, що не надані в повному об'ємі документи, які б засвідчили про досвід учасника у виконанні аналогічних робіт.

Однак, від громадських об'єднань надійшла інформація про наявність ознак порушення (порушень) законодавства у сфері публічних закупівель.

Тож розпочався моніторинг Державної аудиторської служби. Він виявив, що справді порушення мали місце і закупівля була скасована.

Зокрема, тендерний комітет затягнув розгляд пропозиції ТзОВ "СЕА Електротехніка" до 23 робочих днів. Хоча він не повинен перевищувати п’яти робочих днів з дня визначення найбільш економічно вигідної пропозиції. Строк розгляду тендерної пропозиції може бути аргументовано продовжено замовником до 20 робочих днів.

Нині оголошений повторно тендер на ці роботи. Сам аукціон запланований на 4 червня. Однак уже вказують, що в тендерній документації відсутній один із додатків.

Довідково за даними YouControl:

Комунальне підприємство «Луцьксвітло» зареєстроване у 1999 році Луцькою міською радою. Його основним видом діяльності є розподіл електроенергії. Директор підприємства – Валерій Мазін.

«Росток-ЕЛЕКОМ» працює на ринку 20 років. Його основним видом діяльності є дослідження й експериментальні розробки у сфері інших природничих і технічних наук. Знаходиться у Києві, засновник – Павло Жабіцький та КТГ ФЕРМЬОГЕНСФЕРВАЛЬТУНГС ГМБХ з Німеччини.

ТзОВ «СЕА Електротехніка» з Києва займається оптовою торгівлею іншими машинами й устаткованням. Серед засновників МПП «Сеа» та Ерхам Салахов. Засноване у 2012 році.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
04 березня 2024
14:30
12 лютого 2024
10 лютого 2024
13:05
31 січня 2024
27 січня 2024
22 січня 2024
19 січня 2024
10 січня 2024
24 грудня 2023
13:56
23 грудня 2023