Поділитись:

Google заблокує всі оновлення для Huawei

Понеділок, 20 травня 2019, 21:05
Google заблокує всі оновлення для Huawei

Компанія Google Alphabet Inc призупинила бізнес з Huawei в сферах, що вимагають передачі обладнання, програмного забезпечення і технічних послуг.

Виняток зробили для продуктів з відкритим вихідним кодом, – повідомляє «Новое время», посилаючись на агентство Reuters.

Зі слів представника Google, власники нинішніх смартфонів Huawei з додатками Google, як і раніше, зможуть використовувати і завантажувати оновлення програм від Google.

«Ми аналізуємо наслідки. Для користувачів наших сервісів підкреслю, що Google Play і засоби захисту Google Play Protect будуть продовжувати функціонувати на існуючих пристроях Huawei», – сказав представник Google.

Призупинення може перешкодити бізнесу смартфонів Huawei за межами Китаю, оскільки технологічний гігант відразу ж втратить доступ до оновлень операційної системи Android від Google. Майбутні версії смартфонів Huawei, які будуть працювати на Android, також втратять доступ до популярних сервісів, включаючи Google Play Store, програми Gmail і YouTube.

Зазначається, що Huawei зможе використовувати тільки публічну версію Android і не зможе отримати доступ до пропрієтарних додатків і сервісів від Google.

Нагадаємо: адміністрація Трампа в четвер додала Huawei Technologies Co Ltd в чорний список, негайно ввівши обмеження, які зроблять дуже складним ведення бізнесу з американськими колегами. У п’ятницю Міністерство торгівлі США заявило, що розглядає можливість скорочення обмежень для Huawei. 

Huawei як і раніше буде мати доступ до версії операційної системи Android, доступної через ліцензію з відкритим вихідним кодом, відому як Android Open Source Project (AOSP), яка доступна безкоштовно для всіх, хто бажає її використовувати.

Популярні додатки Google, такі як Gmail, YouTube і браузер Chrome, доступні через Google Play Store, зникнуть з майбутніх телефонів Huawei, так як ці послуги не підпадають під дію ліцензії з відкритим вихідним кодом і вимагають комерційної угоди з Google. Але користувачі існуючих пристроїв Huawei, які мають доступ до Google Play Store, як і раніше, зможуть завантажувати оновлення програм, що надаються Google.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google запустить перекладач, який говоритиме голосом користувачів

Надрукувати
мітки:
коментарів