Поділитись:

У Луцьку просять створити доріжки і паркомісця для велосипедів

Понеділок, 20 травня 2019, 09:15
У Луцьку просять створити доріжки і паркомісця для велосипедів

У Луцьку просять створити велодоріжки та паркомісця для велосипедів. 

Відповідну петицію опублікувала 20 травня Вікторія Скомороха. 

Із її слів, це дуже актуально, бо:

  • по-перше, далеко не всі мають можливість мати автомобіль; 
  • по-друге є велика кількість вулиць, через які не проходить маршрут громадського транспорту, що спонукає людей вибирати велосипед, як засіб пересування в теплі пори року; 
  • по-третє, велосипед є зручним засобом пересування таким компактним містом, як-от Луцьк. 

Велодоріжки потрібні для зменшення випадків ДТП за участі велосипедів на під’їздах до Луцька, зокрема зі Струмівки, Рованців, Підгайців, та з деяких районів Луцька, а саме ЛПЗ, Ковельська, Вишків та вулиця Лесі Українки. Жінка просить облаштувати доріджки для велосипедів хоча б з одного боку проїзної частини дороги.

Із її слів, не завадить облаштувати велодоріжку і на вулиці Лесі Українки.

«Це сприятиме порозумінню пішоходів та велосипедистів в доволі людній пішохідній зоні Луцька. Проте також потрібно контролювати дотримання правил пішоходами не виходити на велодоріжку, щоб запобігти конфліктних ситуацій внаслідок наїзду на них. Обов’язково повинна бути відповідна розмітка та знак, за можливості встановити вказівні стовпчики вздовж доріжки для візуального орієнтування учасників руху на цій вулиці», – зазначила Вікторія Скомороха. 

Крім того, вона порушує тему паркомісць для велосипедистів у місті.

«Це бажано зробити у місцях з інтенсивних рухом, наприклад біля «Там Таму», «Променя», на вул. Лесі Українки, просп. Волі, у Старому місті, за бажанням роботодавців біля своїх підприємств та поблизу інших великих торгових центрів. Звичайно, для того, щоб люди знали, що там є велопарковка – встановити інформаційні знаки», – йдеться у петиції.

Аби пропозицію розглянули органи місцевої влади, вона повинна набрати не менш ніж 300 голосів. До завершення голосування залишилося 14 днів. 

Надрукувати
мітки:
коментарів