Поділитись:

США оприлюднили склад делегації, яка прибуде на інавгурацію до України

Неділя, 19 травня 2019, 08:50
США оприлюднили склад делегації, яка прибуде на інавгурацію до України

Президентську делегацію США в Україні очолить міністр енергетики Рік Перрі, до її складу ввійдуть високопосадовці адміністрації та уряду.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні президент Дональд Трамп оголосив склад Президентської делегації, яка візьме участь в інавгурації Президента України Володимира Зеленського 20 травня 2019 році у Києві, Україна", - зазначається в повідомленні.

Делегацію очолить міністр енергетики США Рік Перрі. У її складі також названі спеціальний представник США із врегулювання в Україні Курт Волкер, посол США в Євросоюзі Гордон Сондленд, директор у європейських справах Національної ради з питань безпеки Александер Віндман, в.о. заступника посла США в Україні Джозеф Пеннінгтон.

Окрім того, очікується, що до делегації ввійдуть сенатори й конгресмени та представники української громади Сполучених Штатів.

Як повідомляв Укрінформ, загалом американську сторону на інавгураційних заходах в Києві можуть представляти до 15 осіб. При цьому, як пояснив посол України в США Валерій Чалий, участь президента або віце-президента США в цих заходах унеможливлена короткими термінами на підготовку після офіційного затвердження Верховною Радою дати інавгурації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів