Поділитись:

У Володимирі-Волинському вимагають заборонити вбивство вуличних котів

Неділя, 19 травня 2019, 06:53

Жителька Володимира-Волинського Діана Гриценко зареєструвала електронну петицію, в якій закликає містян та владу визнати вуличних котів частиною екосистеми, а також заборонити їх безпричинний вилов та вбивства.

За словами Діани Гриценко, вуличні коти сприяють зменшенню популяції гризунів, які є рознощиками різноманітних інфекцій, а саме тому вони потребують захисту.

Подаємо текст петиції без змін:

"В нашому місті спостерігається жахлива тенденція до збільшення кількості випадків замуровування котів в підвальних приміщеннях житлових будівель.

З метою захисту тварин від подібного жорстокого поводження, необхідно визнати вуличних котів частиною екосистеми нашого міста та заборонити їх безпричинний вилов та вбивства.

Взявши за приклад практику м. Києва, м. Львова, м. Одеси, м. Варшави та інших європейських міст, слід дозволити котам вільно жити та пересуватися в підвалах, горищах та інших місцях їхнього постійного перебування, оскільки вони виконують вкрай важливу функцію природної дератизації – знищення гризунів, що є рознощиками багатьох інфекцій.

Визнання котів частиною екосистеми потрібно, перш за все, людям. Коти в містах жили та будуть жити, питання тільки в нашому до них відношенні. Якщо ми видалимо з величезної екосистеми котів, буде популяційний вибух серед гризунів. В холодну пору року вуличні коти гріються в підвалах і горищах. Але часто через це гинуть, тому що люди нерідко замуровують там тварин.

Щоб вуличні коти були в безпеці, а також могли спокійно пережити холоди, пропонуємо оголосити їх частиною екосистеми м. Володимир-Волинський і, як наслідок, надати відповідний захист. Водночас, слід приділити увагу питанню їхнього розмноження, а саме проведенню заходів з гуманної біостерилізації, вакцинації, реєстрації та облаштування домівок.

Для цього потрібно відповідною ухвалою міської ради проголосити котів співмешканцями м.Володимир-Волинський – повноправними вільними жителями. Внести відповідні зміни до правил благоустрою, правил утримання будинків та прибудинкових територій, зробити відповідні доповнення до повноважень.

Володимир-Волинський – місто гуманого ставлення до тварин! Просимо відповідною ухвалою міської ради визнати котів частиною екосистеми міста, а також заборонити вилов безпритульних котів на території міста Володимир-Волинський за винятком:  

- необхідності вжиття заходів регулювання чисельності безпритульних котів способом стерилізації, здійснення вакцинації та/або з метою прилаштування їх до нових власників із залученням представників громадських зоозахисних організацій;  

- обставин, що створюють загрозу життю, здоров'ю та безпеці людей, з метою карантинування для підтвердження чи спростування захворювань, яке призначає ветеринарний лікар відповідно до довідки встановленої форми.  

Зобов'язати комунальні підприємства по утриманню житлового фонду не створювати навмисних перешкод для виконання котами функції природної дератизації, надаючи їм доступ до підвальних приміщень.  

Відповідальним особам, які уповноважені в структурах житлово-експлуатаційних підприємств чи організацій, в тому числі ЖБК, ОСББ, забезпечувати дотримання норм та вимог експлуатації підвалів, технічних підвалів і горищ, запобігати ізоляції там котів (закриванню чи замуровуванню у цих приміщеннях, що унеможливлює вільний вихід тварини з місця перебування та може призвести до їх загибелі) 

Володимир-Волинський гумане місто з європейскими ціностями. Ми мешканці міста Володимир-Волинський просимо визнати котів екосистемою нашого міста, надіємся на підтримку нашого мера міста Володимир-Волинський! Дякуємо!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 300 кілометрів дороги: кіт Мурчик дійшов із Волині на Львівщину

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
23 березня 2024
18 березня 2024
06 березня 2024
03 березня 2024
24 лютого 2024
18 лютого 2024
13 лютого 2024
05 лютого 2024
04 лютого 2024