Поділитись:

На українських трасах робитимуть розмітку зі світловідбивачами

Четвер, 16 травня 2019, 18:41

фото ілюстративне

На українських трасах планують робити дорожню розмітку зі світловідбивними вставками для підвищення безпеки руху у вечірній час.

Про це повідомляє Урядовий портал.

У нових будівельних нормах унормовано можливість використання дорожньої розмітки зі спеціальними світловідбивними вставками. За підрахунками експертів, це на 70 % покращить видимість на дорогах у вечірній час, що дозволить суттєво посилити безпеку дорожнього руху.

«... вводимо можливість проектувати на трасах дорожню розмітку зі світловідбиваючими вставками, які дозволять покращити видимість для водіїв у вечірній час. За своєю суттю вони нагадують принцип дії катафоту. Цей світловідбивач зазвичай використовують на фарах автомобілів чи велосипедів. Світловідбиваючі вставки на дорожній розмітці могли би вирішити проблему з підсвічуванням трас у нічний час і їх більш реально робити, ніж, наприклад, ту ж саму люмінесцентну розмітку», – зазначив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Лев Парцхаладзе пояснив, що такі світловідбивні вставки можуть також розташовуватися для позначення острівців безпеки, пішохідних переходів та велодоріжок.

Технічні вимоги до проектування світловідбивних вставок прописані у ДСТУ 4036-2001 «Безпека дорожнього руху. Вставки розмічальні дорожні. Загальні технічні вимоги».

Зміни до ДБН В.2.3-4-2015 «Автомобільні дороги. Частина І. Проектування. Частина II. Будівництво» розроблені ДП «ДерждорНДІ», вже затверджені та будуть опубліковані найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без вибоїн і тріщин: в Україні по-новому вкладатимуть асфальт

Надрукувати
мітки:
коментарів