Поділитись:

Волинський чиновник таки піде під суд за хабар

П'ятниця, 13 травня 2016, 13:50
Волинський чиновник таки піде під суд за хабар

Волинська поліція скерувала до суду кримінальне провадження за фактом одержання хабара заступником голови Ківерцівської райдержадміністрації Сергієм Третяком.

Нагадаємо, 18 січня працівники волинської поліції спільно із співробітниками обласного управління СБУ затримали на хабарі одного з заступників голови Ківерцівської райдержадміністрації.

Посадовець вимагав у представника одного з товариств з обмеженою відповідальністю та отримав гроші в сумі 40 тисяч гривень за надання переваги в тендері на постачання пально-мастильних матеріалів, – повідомили в секторі комунікації ГУНП у Волинській області.

Чиновника правоохоронці затримали "на гарячому". Гроші вилучили. Посадовцю оголосили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Згодом керівництво Ківерцівської РДА заперечило можливість причетності Третяка до тендерів на закупівлю пального у відділі освіти

Окрім цього, в ході досудового слідства встановили, що до злочину також причетна дружина посадовця, яка є депутатом однієї із районних рад. Жінці оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 5 статті 27 (Види співучасників), частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Кримінальне провадження із обвинувальним висновком скеровали до суду. Санкція статті передбачає покарання до 10 років в'язниці з конфіскацією майна.

Надрукувати
мітки:
коментарів