Поділитись:

Зреагували миттєво: як волинські студенти в поїзді рятували чоловіка (відео)

Вівторок, 14 травня 2019, 14:00

На Волині четверо студентів-медиків врятували життя чоловікові, який їхав з ними в одному вагоні. У пасажира зупинилося серце. Хлопці викликали "швидку" і почали реанімаційні дії. 

Про це йдеться у сюжеті ТСН. 

Студенти Ківерцівського медичного коледжу їхали на практику, коли чоловіку поруч стало зле. Зі слів одного зі студентів, у нього почалися судомні припадки, а голова почала закидатися назад. Хлопці вирівняли голову, щоб він не проковкнув язика. У нього не прослуховувався пульс. Тому поклали дідуся на підлогу і взялися реанімовувати. 

"Ми робили непрямий масаж серця по черзі. Це дуже важко фізично виконувати, тому замінювали один одного", – згадує студент Віталій Ходаковський.

Поки троє займалися чоловіком, четвертий викликав швидку та побіг до машиніста, аби зупинив потяг. Медики забігли до вагону через шість хвилин і продовжили порятунок. Через двадцять шість хвилин реанімації чоловік врешті задихав. Медики кажуть, що у потязі у 63-річного чоловіка стався серцевий напад і він був у стані клінічної смерті.  

"Якби ці хлопці не почали базових реанімаційних дій, то шанси в чоловіка були б досить мінімальні", – каже завідувач відділення екстреної медичної допомоги Анатолій Калинюк. 

Саме цей чоловік і навчав хлопців правилам першої допомоги. Тепер вже вони показують другокурсникам, як їхні дії врятували життя. У медичному коледжі кажуть, що це вперше, коли їхні учні ще під час навчання врятували чиєсь життя.

Цього року усі четверо студентів закінчують свій коледж: один стане фельдшером, а інші продовжать навчання. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів