Поділитись:

Тривожний показник: вміст вуглекислого газу перевищує норму

Вівторок, 14 травня 2019, 01:18
Тривожний показник: вміст вуглекислого газу перевищує норму

На Землі офіційно досягнутий ще один тривожний показник руйнівного впливу людства на навколишнє середовище – вміст CO2 в атмосфері перевищив 415 ppm. Такі показники зафіксовані вперше в історії людства, на планеті вже мільйони років не було таких показників вуглекислого газу. 

Про це пише Science Alert .

"Вперше в історії людства атмосфера нашої планети містить понад 415 ppm CO2. Не тільки в історії людства, не тільки з моменту винаходу сільського господарства 10 000 років тому. Ще до того, як сучасні люди існували мільйони років тому. Ми не знаємо планету, подібну до цієї", – написав метеоролог Ерік Холтаус.

Зовсім недавно, в 1910 році, вміст CO2 в атмосфері становив 300 частин на мільйон – вище, ніж було протягом приблизно 800 000 років, – але протягом наступного століття він збільшився ще на 100+ частин на мільйон, оскільки рівні забруднення різко зросли.

Тривожний показник: вміст вуглекислого газу перевищує норму

Якщо вуглецеве забруднення в нашій атмосфері буде ставати все сильніше, все більше і більше тепла буде затримуватися на Землі, що зробить майбутнє глобального потепління схожим на щось з далекого минулого планети – сотні мільйонів років тому.

В останній раз, коли на Землі були подібні рівні CO2 в атмосфері, на Південному полюсі були дерева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  

Надрукувати
мітки:
коментарів