Поділитись:

Волинянина, який зарізав свою куму, хочуть відправити у психлікарню

Понеділок, 13 травня 2019, 17:24
Волинянина, який зарізав свою куму, хочуть відправити у психлікарню

На Волині чоловіка, який убив знайому, хочуть примусово госпіталізувати до закладу надання психіатричної допомоги.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Прокурори Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури скерували до суду клопотання про застосування до 33-річного мешканця шахтарського міста, який убив знайому, примусову госпіталізацію до закладу надання психіатричної допомоги із суворим наглядом.

Уранці 29 листопада 2018 року чоловік під час конфлікту у себе вдома завдавав ножові удари знайомій, аж поки вона не вибігла надвір. Через численні колено-різані поранення жінка померла.

Судово-психіатрична експертиза засвідчила, що громадянин у момент скоєння злочину перебував у стані неосудності через наявне у нього психічне захворювання, відтак матеріали провадження скеровані до суду з клопотанням про застосування до нього примусових заходів медичного характеру.

Далі – слово за судом.

Нагадаємо: у Нововолинську чоловік зарізав свою куму через те, що вона заступилася за його дружину під час суперечки. У померлої залишилася сиротою малолітня дівчинка. 

Довідково: 

Згідно з ч. 5 ст. 94 КК України, госпіталізація до психіатричного закладу із суворим наглядом може бути застосована судом щодо психічно хворого, який вчинив суспільно небезпечне діяння, пов’язане з посяганням на життя інших осіб, а також щодо психічно хворого, який за своїм психічним станом і характером вчиненого суспільно небезпечного діяння становить особливу небезпеку для суспільства і потребує тримання у психіатричному закладі та лікування в умовах суворого нагляду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нововолинську дев'ятикласник ненароком вбив перехожого

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
12 квітня 2024
09 квітня 2024
06 квітня 2024
03 квітня 2024
28 березня 2024
26 березня 2024
25 березня 2024
18:47
20 березня 2024