Лорак, DZIDZO, Усик, Ломаченко: назвали зірок, які не платять податки

Субота, 11 травня 2019, 16:50

Зірки естради, музиканти, шоумени, ведучі, спортсмени та інші улюбленці публіки разом задекларували понад 416 мільйонів гривень.

Про це у мережі Facebook повідомив в.о. заступника голови ДФС Євген Бамбізов.

Понад 200 відомих артистів, спортсменів та інших популярних особистостей долучилися до кампанії декларування доходів. Це і Потап, і МОНАТИК, і Тіна Кароль, і Климентій Скрипніков, і Олег Винник, і Констянтин Меладзе

Разом вони задекларували доходи у сумі понад 416 млн грн та сплатили податку на доходи фізичних осіб 44 млн грн і ще 5 млн грн  військового збору.

"Рекордсменами у особистому заліку стали два відомих ведучі, які отримали минулоріч найбільші суми доходів: 158 та 26,9 млн грн. Серед співаків рекорд – 11,8 млн грн", – повідомив Євген Бамбізов.

Проте не всі зірки виступають зразковими платниками податків. Нерідко забувають, що є декларантами доходів, або ж декларують відсутність доходів чи зовсім незначні суми (наприклад, декілька сотень чи навіть – декілька грн).  Часто забувають про доходи, отримані за кордоном.

"Імен для прикладу – купа. Анна Сєдокова, Ані Лорак, DZIDZO, Камалія, Андрій Хливнюк (фронтмен групи «Бумбокс»), ПОЗІТІВ (Время и Стекло), Марія Яремчук, Амадор Лопес, а також... MARUV та її суперниці у Нацвідборі на конкурс Tayanna та О. Зарицька (KAZKA), зірки спорту В. Ломаченко, Е. Світоліна, О. Усик – та багато інших загальновідомих персон", – розповів Бамбізов.

Складається перше враження: творча діяльність значної кількості наших знаменитостей – це суворий шлях безсрібника, що супроводжується мало не аскетичним засобом життя та звичкою давати благодійні концерти – ніяк інакше.

За даними відкритих джерел, до яких зверталися фахівці при аналізі цієї ситуації, популярні співаки – такі, як вже згадані DZIDZO, Андрій Хливнюк, KAZKA, Tayanna, MARUV, а також Ольга Полякова, Рожден (Анусі Рожден), Макс Барських та інші – активно концертують та отримують цілком відчутні доходи від своєї артистичної діяльності. Співачка Ірина Федишин протягом року відпрацювала понад сотню концертів, а вже згаданий Макс Барських дав по Україні та в турне по 15-ти країнах світу 250 виступів.

"В цілому, згідно з чисельними публікаціями, статки улюбленців публіки у більшості своїй формуються з коштів (переважно – готівкових) від виступів на корпоративах та доходів, отриманих за кордоном. Причому розцінки за участь у концертах та вечірках варіюються в коридорі 5-50 тис. доларів або євро за вечір", – додав в.о. заступника голови ДФС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині вже є 22 мільйонери