Поділитись:

"Це аморально", – Волинська митниця про "редакційне" завдання "Аверсу"

П'ятниця, 10 травня 2019, 14:55

Телеканал "Аверс" дуже якісно навчився маніпулювати громадською думкою. 

Так прокоментувала історію із масштабним вилученням бурштину, про яку заявляли на телеканалі, і начебто нападом на журналісток "Аверсу" речниця Волинської митниці Валентина Черниш. 

"Ця історія набула розголосу пізно ввечері, коли дві молоді жінки приїхали на приватну вечірку чоловіків, яка відбувалася з алкоголем. І пов’язувати один конфлікт з іншим абсолютно неприпустимо", – наголосила вона. 

Як розповіла речниця, за матеріалами, викладеними в ефірі ТРК,  призначене службове розслідування. Адже якщо митник потрапаляє в якусь ситуацію, пов’язану зі слідчими діями, проводять службову перевірку. Дисциплінарна комісія  митниці розглядатиме не якісь професійні порушення, а етичний бік поведінки службовців у позаробочий час. 

"Ми, напевно, будемо звертатися до "Аверсу" із запитом, щоб надали те редакційне доручення, за яким серед ночі на берег Шацька двох молодих жінок відправили щось знімати на приватній території. Як на мене, це було аморально з точки зору редактора", – заявила Валентина Черниш. 

Нагадаємо: йдеться про скандал, який розгорівся навколо повідомлення щодо начебто масштабне перевезення бурштину через "Ягодин". Після цього журналістки ТРК "Аверс", нібито виконуючи редакційне завдання, аби довідатися деталі щодо цієї історії, навідалися на вечірку митників у Шацькому районі і заявили, що на них там напали і побили. 

У поліції Волині відкрили "кримінал" за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів телеканалу в Шацькому районі. Йдеться про злочини, передбачені ч. 1 ст. 171 ( перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 1 ст. 186 (відкрите викрадення чужого майна - грабіж) та ч. 1 ст. 125 ( умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ані 1300, ані 500: в "Ягодині" за останні дні не вилучали бурштин

Надрукувати
мітки:
коментарів