Поділитись:

«Хронічна» маніпуляція фактами – це діагноз», – юрист про деякі волинські ЗМІ

Середа, 08 травня 2019, 15:35
«Хронічна» маніпуляція фактами – це діагноз», – юрист про деякі волинські ЗМІ

В інтернет-виданні «Волинські новини» вкотре опублікували недостовірну інформацію. 

Про це у Facebook заявив юрист Валентин Хаймик

Як пояснив він, 7 травня на сайті інформаційного агентства «Волинські новини» в статті «У матеріалах про гральний бізнес Покровського неправди немає: результати перевірки» журналісти зманіпулювали заголовком та вказали неправду про те, що «серед виявлених «порушень» стандартів – відсутність одного гіперпосилання. До самого ж фактажу претензій не виникло».

«Я розумію, що це політичне замовлення і «Волинські новини» роблять все можливе, аби поширити неправду щодо опозиційного депутата Андрія Покровського до тимчасової влади в Луцьку. Але як автора скарги мене надзвичайно обурює цей брехливий матеріал, оскільки перевірка показала зовсім протилежне», – наголосив Валентин Хаймик. 

Перевірка насправді показала, що: 

  1. Журналісти «Аверсу» та «Волинських новин» зманіпулювали фактами щодо причетності Андрія Покровського до грального бізнесу. Іншими словами «просто обдурили читачів стосовно правдивості фактів».
  2. Журналісти «Аверсу» та «Волинських новин» порушили принципи балансу думок, достовірності (посилання на джерела) та повноти. 

До того ж Інститут перевіряв інформацію на відповідність стандартам журналістської етики, і у висновку чітко вказано, що і журналісти «Аверсу», і «Волинських новин» порушили п.п. 6, 9 і 10 Кодексу етики українського журналіста.

«Хронічна» маніпуляція фактами – це діагноз», – юрист про деякі волинські ЗМІ«Хронічна» маніпуляція фактами – це діагноз», – юрист про деякі волинські ЗМІ«Хронічна» маніпуляція фактами – це діагноз», – юрист про деякі волинські ЗМІ

«Для мене ця стаття – черговий приклад того, як журналістські стандарти паплюжаться такими ресурсами, як «Аверс» та «Волинські новини». Замість того, аби визнати, що є порушення, власники цих ресурсів змушують журналістів маніпулювати фактами та поширювати неправдиві відомості в статтях. 

Виконуючи політичні замовлення, ви перестали бути журналістами. Пропоную керівництву «Волинських новин» піти з професії і не називати себе журналістами. Адже такими діями вони кидають тінь на сотні інших чесних журналістів, які добросовісно виконують свою роботу»,  – заявив юрист. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 лютого 2024
12:51
23 січня 2024
20 грудня 2023
18 грудня 2023
16 листопада 2023
09:44
08 листопада 2023
30 жовтня 2023
21 серпня 2023
27 липня 2023
24 липня 2023