Поділитись:

"Іноземні" шлюби в Луцьку: звідки приїздять наречені і які документи потрібно

Середа, 08 травня 2019, 11:15

Щодня за послугами у Центрі надання адміністративних послуг міста Луцька звертаються сотні відвідувачів. 

Луцьк став одним з перших міст, в якому запровадили можливість швидкої реєстрації шлюбу. Стартував пілотний проект у березні 2017-го року. “Шлюб у скорочені строки” досить швидко став однією з найпопулярніших послуг у ЦНАП міста Луцька. Так, за два роки у департаменті поєднали серця 550 закоханих пар, – інформують у прес-службі Луцької міської ради. 

Чимало шлюбів укладено з громадянами іноземних держав. Географія досить широка. Але найчастіше – це Польща, Німеччина, Росія, Азербайджан, Грузія, Туреччина, Словаччина, Узбекистан та США. Рідше, Білорусь, Латвія, Македонія, Сербія, Хорватія, Вірменія, Ізраїль, Йорданія, Китай, Алжир, Ліван, Молдова, Єгипет, Марокко, Колумбія та Канада.

Всього у ЦНАПі Луцька зареєстровано 86 шлюбів з іноземцями.

Процедура одруження з іноземцями складніша, ніж шлюб з українцем, оскільки вимагає додаткових перевірок. Основною особливістю подібного шлюбу є те, що іноземний громадянин в день, коли буде реєструватися шлюб, повинен на законних підставах перебувати на території України.

Для того, що б укласти шлюб з іноземним громадянином, необхідно зібрати такий пакет документів:

  • Паспорти громадянина України заявників, паспортний документ іноземця, або документ, що посвідчує особу без громадянства заявника.
  • Посвідка на постійне чи тимчасове проживання, або інший документ, що підтверджує законність перебування іноземця чи особи без громадянства на території України.
  • Паспорт громадянина України для виїзду за кордон (для громадян України, які постійно проживають за кордоном).

Документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу недійсним (якщо шлюб повторний):

  • свідоцтво про розірвання шлюбу;
  • рішення суду про розірвання шлюбу, про визнання шлюбу недійсним, яке набрало законної сили;
  • свідоцтво про смерть одного з подружжя;
  • висновок відділу державної реєстрації актів цивільного стану про анулювання актового запису про шлюб, який є недійсним.

Документи, складені іноземною мовою, подаються разом з їх перекладами на українську мову, засвідченими в установленому порядку. Документи, видані компетентними органами іноземних держав на посвідчення актів цивільного стану, здійснених поза межами України за законами відповідних держав щодо громадян України, іноземців і осіб без громадянства, визначаються дійсними в Україні за наявності легалізації, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України.

Оригінали документів (крім квитанції про сплату державного мита) повертаються заявникам після оформлення заяви. Переклади документів, виданих компетентними органами іноземних держав, залишаються у справах відділу державної реєстрації актів цивільного стану, який зареєстрував шлюб.

Вартість послуги становить: 1500 грн – за послуги Луцького міського відділу ДРАЦС Головного територіального управління юстиції у Волинській області у день призначення шлюбу. 2000 грн – за послуги Луцького міського відділу ДРАЦС Головного територіального управління юстиції у Волинській області у вихідний та святковий день. 100 грн – складання заяв (50 грн. за одну заяву). 200 грн – за надання інших комерційних послуг КП “Луцькреклама”. Державне мито – 0, 85 грн.

Детальнішу консультацію можна дізнатися за номером телефону (0332) 777 894, на сайті Луцької міської ради або на офіційній сторінці ЦНАП у соціальній мережі Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів