Поділитись:

Розповіли, які фільми представлять Україну на кінофестивалі у Каннах

Середа, 08 травня 2019, 01:46

72-ий Каннський міжнародний кінофестиваль відбудеться на Лазурному узбережжі з 14 по 25 травня. Призерів і володаря Золотої пальмової гілки визначить журі під керівництвом режисера Алехандро Гонсалеса Іньярріту.

У конкурсних програмах фестивалю Україну представлятимуть два фільми. Стрічка "Додому" кримськотатарського режисера Нарімана Алієва увійшла до програми "Особливий погляд", а картину Декеля Беренсона "Анна" (створену в копродукції України, Ізраїлю та Великобританії) відібрано до програми короткометражних фільмів. Про це йдеться на сайті Державного агентства з питань кіно.

У рамках фестивалю з 14 по 23 травня традиційно працюватиме міжнародний кіноринок Marché du Film, який цьогоріч святкує своє 60-річчя. Україна на кіноринку вкотре буде представлена Національним павільйоном. Він працюватиме під номером 102 із слоганом #UkraineIsYourDestination. 

У павільйоні будуть інформувати про стан української кіноіндустрії й надавати аналітичні та статистичні матеріали про кіноринок і законодавство у сфері кінематографа, а продюсери матимуть змогу проводити зустрічі з потенційними закордонними партнерами.

З цієї нагоди 7 травня в інформаційному агентстві "Укрінформ" відбулася прес-конференція.

"Уряд нині активно працює над міжнародною промоцією різних видів українського мистецтва. Як міністр культури, як член уряду, я радий разом з командою Держкіно та кіномитцями представити підтверджуючу інвестицію в українське кіно на Каннському кінофестивалі, де до основної конкурсної програми відібрано фільм Нарімана Алієва "Додому" на важливу тему долі кримськотатарського народу. Я сподіваюсь на успіх нашої спільної роботи на одному із найпрестижніших кінофестивалів світу, бо це промоція українського кіно, промоція держави, велика і кропітка робота задля розвитку українського кіно", –розповів міністр культури Євген Нищук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Золота Дзиґа-2019»: українська кінопремія обрала своїх переможців

Надрукувати
мітки:
коментарів