Поділитись:

Волинь – серед областей, де найдешевше м'ясо

Вівторок, 07 травня 2019, 10:31
Волинь – серед областей, де найдешевше м'ясо

М’ясний кошик становить 22 % місячної пенсії або 7 % середньої зарплати.

Про це у Facebook повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. 

Асоціація постачальників торговельних мереж порахувала, де в країні найдорожчий і найдешевший м’ясний кошик. До кошику ввійшли по одному кілограму яловичини, свинини, курячого філе та тушки, сала, вареної ковбаси першого ґатунку, а також мороженої риби. 

За даними офіційної статистики традиційно найдорожче зібрати кошик у Києві. Він коштує 728 грн, а найдешевший на Тернопільщині – 595 грн. Різниця між цими регіонами становить 133 грн. Середня ціна в Україні на набір із усіх видів м’яса – 650 грн, що становить майже 7 % середньої зарплати, 15,6 % – мінімальної заробітної плати або 22 % для пенсіонера за віком. І він коштує лише 1,5 % для суддів у минулому.

ТОП-5 найдорожчих “м’ясних” регіонів:

  1. Київ – 728 грн;
  2. Київська область – 694 грн;
  3. Чернівецька – 674 грн; 
  4. Закарпатська – 673 грн;
  5. Луганська – 671 грн.

ТОП-5 найдешевших “м’ясних” регіонів:

  1. Тернопільщина – 595 грн; 
  2. Волинь – 607 грн;
  3. Чернігівщина – 618 грн;
  4. Дніпропетровщина та Черкащина – по 624 грн.

А поміж ними розмістились наступні регіони:

  • Одеська і Полтавська області – 654 грн;
  • Сумська – 650 грн; 
  • Херсонська – 647 грн; 
  • Донецька – 646 грн; 
  • Миколаївська – 644 грн; 
  • Рівненська – 643 грн; 
  • Харківська – 640 грн; 
  • Івано-Франківська – 633 грн; 
  • Вінницька – 631 грн; 
  • Кіровоградська і Хмельницька – 630 грн; 
  • Запорізька – 629 грн; 
  • Львівська – 628 грн;
  • Житомирська – 627 грн.

Яловичина. Найдорожчий регіон – Чернівецька область із ціною 146,3 грн. Найдешевший – Донеччина, де кілограм коштує 114,7 грн. 

Свинина.  Найдорожча свинина на Закарпатті – по 122 грн.  Найдешевша в Тернопільській області – 100,1 грн. 

Сало. Найдорожче сало продається в столиці за ціною 119,2 грн за кілограм. За найдешевшим треба їхати на Волинь, де воно коштує 51,8 грн. 

Філе курятини. Найдорожчий регіон – Луганщина, із ціною 113,7 грн.  Найдешевший – Дніпропетровська область, де кілограм продається за 97,3 грн. 

Тушка курятини. Найбільше сплачують за курку в Донецькій області – 63,2 грн.  Найменше вона вартує на Дніпропетровщині – 54,2 грн. 

Ковбаса варена. Максимальна ціна в країні спостерігається на Луганщині, де кілограм обходиться в 105,7 грн. Мінімальна в Черкаській області – 73,2 грн. 

Риба морожена. Найдорожчий регіон – Київ із ціною 81,7 грн. Найдешевший – Одещина, де рибу купують за 70,5 грн. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За рік м'ясний кошик подорожчав на 16%

Надрукувати
мітки:
коментарів