Поділитись:

Лучан запрошують на відкриття туристичного сезону

Четвер, 12 травня 2016, 14:52
Лучан запрошують на відкриття туристичного сезону

Із ініціативи управління туризму та промоції міста Луцької міської ради 15 травня відбудеться офіційне відкриття туристичного сезону-2016.

Про це повідомили у прес-службі Луцької міської ради.

Відкриття туристичного сезону стало хорошою традицією для Луцька, адже відбуватиметься уже вп'яте. Зрозуміло, що туристи приїжджають до нашого міста цілорічно і відкриття туристичного сезону — це лише знакова подія, покликана привернути додаткову увагу громадськості до Луцька. Кожного року цим заходом ми намагаємося зацікавити потенційних туристів, привідкрити завісу таємничості з історії Луцька, або ж Древнього Лучеська.

Тому цього дня буде проведено низку культурно-просвітницьких заходів, спрямованих на організацію дозвілля лучан, гостей міста та популяризацію історичного, туристичного і культурно-мистецького потенціалу нашого міста.

О 15:00 в Центрі туристичної інформації та послуг відбудеться презентація нового видання — "Луцьк від А до Я", яке увібрало в себе ключові поняття, пов'язані з нашим містом. У книжці зібрано певний мінімум для ознайомлення з символами та досягненнями лучан. Тут читач познайомиться з історичними персонами і подіями, культурою і традиціями нашого міста, здійснить подорож визначними місцями. Книжка зроблена у форматі абетки-словника і написана зрозумілою й цікавою для широкого кола читачів мовою. Усі слова розташовані в алфавітному порядку і супроводжуються яскравими ілюстраціями. Видання підготовлене трьома мовами — українською, англійською та польською, а значить буде доступним й для іноземних гостей.

О 16:00 на Братському мості на лучан та гостей міста чекатиме чарівна дівчина-міщанка Оксиня, яка запросить усіх на староміську прогулянку магдебурзьким Луцьком першої половини ХVІІ століття. Перед глядачами постане час, коли у місті заклали наріжний камінь Собору святих апостолів Петра і Павла, зароджувались ідеї постання Церкви Воздвиження Чесного Хреста та Братства Милосердя. Екскурсанти зможуть на власні очі побачити тогочасних славетних луцьких міщан, а ще — ненароком — підслухати їхню бесіду про міські справи. На гостей екскурсії чекатиме також низка інших приємних сюрпризів. Краще, одначе, один раз побачити, аніж сто разів почути!

А на завершення екскурсії о 17:00 запрошуємо усіх на Замкову площу для відкриття інформаційної таблиці "З'їзд європейських монархів", а також зробити унікальні знакові фото на пам'ять в короні князя Вітовта і з символом та стражем нашого міста — Луцьким кликуном.

Лучан запрошують на відкриття туристичного сезону

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
10 квітня 2024
02 квітня 2024
10:45
08 грудня 2023
03 листопада 2023
09 жовтня 2023
29 вересня 2023
14 вересня 2023
21 серпня 2023
06 червня 2023