Поділитись:

«Будь ти чєловєком», – п’яний водій у Луцьку хотів підкупити патрульних (фото)

Понеділок, 06 травня 2019, 11:00

У Луцьку п'яний водій намагався відкупитися від відповідальності і пропонував патрульним півтисячі гривень.

Інцидент трапився у ніч на 6 травня на Гнідавській, – повідомляє прес-служба патрульної поліції Волині. 

Командирський екіпаж помітив ВАЗ, водій якого порушив ПДР.  Водію запропонували пройти огляд на стан алкогольного сп'яніння в присутності двох свідків: результат – 1, 40 проміле, що всемеро вище допустимої норми.

При оформленні адмінматеріалів чоловік запропонував інспекторам неправомірну вигоду – півтисячі гривень – за непритягнення його до відповідальності.

«Після роз’яснення про кримінальну відповідальність за такі дії водій продовжував наполягати на своєму, намагаючись покласти грошові кошти мені в кишеню», – розповів командир роти Дмитро Ліпчук.

Особу затримали, на місце викликали слідчо-оперативну групу, яка зафіксувала дачу хабара. Тепер 46-річному чоловікові загрожує ще й кримінал, також на нього склали протокол за ст. 130 КУпАП.

До того ж в патрульній поліції склали список типових фраз, з якими водії намагалися підкупити патрульних:

«Ну хіба ж ми не люди», «Я бажаю тобі дати зараз 500 рублів», «Будь ти чєловєком», «Давай чисто по-чєловєчєски, чи в вас такого немає?», «Ти ж хочеш дітям привезти шоколадку?»

«29-річний Дмитро Ліпчук, який несе службу в патрульній поліції Волині півтора роки, вже неодноразово відмовлявся від неправомірної вигоди, більше семи разів. Впевнені, що його маленькі двійнята – хлопчик та дівчинка – можуть пишатись татом. Ми – люди, ми не беремо грошей, у нас такого немає! А шоколадку обов’язково купимо своїм дітям і самі», – на завершення додали в поліції. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів