Поділитись:

Північна Корея запустила навчальні стрільби ракет

Понеділок, 06 травня 2019, 03:51
Північна Корея запустила навчальні стрільби ракет

У неділю, 5 травня, Північна Корея знову провела навчальні стрільби з використанням декількох ракетних установок і нової тактичної керованої зброї.

Про це повідомляє південнокорейське агентство Yonhap.

Державна ж північнокорейська агенція KCNA опублікувала світлини з навчань, за якими спостерігав Кім Чен Ин, лідер КНДР.

"Мета навчань полягала в тому, щоб оцінити і перевірити працездатність і точність бойових характеристик великокаліберних ракетних пускових установок великої дальності і тактичного керованого озброєння підрозділами оборони в прифронтовій зоні та на східному фронті",– йдеться в повідомленні KCNA.

На одній з фотографій зображений безпосередній момент запуску ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу, розміщеного на шасі багатовісного важкого автомобіля високої прохідності. Раніше зображення подібної ракети не демонструвалось в ЗМІ народної республіки і не показувалося на військових парадах. У зв'язку з цим, низка експертів дійшли виснову про те, що КНДР під час навчань випробувала новий вид тактичних керованих ракет.

Північна Корея запустила навчальні стрільби ракет

На одному з представлених зображень також показана стрільба реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) великого калібру. У неділю міністерство оборони Південної Кореї підтвердило, що снаряди включали в себе нову тактичну керовану зброю. Міністерство заявило, що снаряди пролетіли близько 70-240 кілометрів. Таким чином, Пхеньян здійснив другу за два дні серію навчальних ракетних пусків. У суботу Північна Корея запустила в східному напрямку кілька ракет малої дальності.

Нагадаємо, Рада безпеки Організації об'єднаних Націй рішуче засуджує здійснений Пхеньяном запуск балістичної ракети з супутником. У липні 2018 року стало відомо, що  КНДР виробляє нові балістичні ракети попри домовленості американського президента Дональда Трампа та північнокорейського лідера Кім Чен Ина на саміті у Сінгапурі щодо поступової денуклеаризації. Про це повідомляє американське видання The Washington Post з посиланням на чиновників у розвідувальних службах США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Будинок химер" у Луцьку будується впродовж 40 років (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів