Поділитись:

З'ясували, чи справді українці мають багато вихідних на свята

Понеділок, 06 травня 2019, 01:38
З'ясували, чи справді українці мають багато вихідних на свята

В Україні – 11 офіційних вихідних днів: Новий рік, Різдво Христове (7 січня і 25 грудня), "8 березня", Великдень, "Першотравень", День Перемоги, Трійця, дні Конcтитуції, незaлежності і Захисника України.  Чи справді їх забагато, та  у яких країнах найбільше вихідних?

США

У США рік від року так званих федеральних, тобто загальнодержавних свят – 10. Крім Нового року та Різдва, це День Мартіна Лютера Кінга, День Президентів (день народження першого президента Джорджа Вашингтона), День пам'яті (вшанування загиблих на службі в лавах американської армії), 4 липня – День незалежності, День праці (перший понеділок вересня), День першовідкривача Америки – Колумба, День ветеранів (всіх, хто колись служив в американській армії), День подяки.

Про це повідомляє Голос Америки.

Якщо свято випадає на суботу, вихідним стає п'ятниця перед цим днем, якщо у неділю – то вихідний у наступний понеділок. Інакшим чином вихідні дні офіційно не об'єднують і не відпрацьовують, але працівники часто беруть вихідні за власний кошт, аби мати довші свята.

З'ясували, чи справді українці мають багато вихідних на свята

При цьому, урядові працівники у США мають право на оплачувані вихідні на ці свята, а от компанії приватного сектору не зобов'язані давати працівникам вихідні, це залишається на розсуд роботодавців. Проте все ж понад 90 % компаній дають працівникам вихідні на Різдво, День подяки, Новий рік, День пам'яті, День праці.

Також в Америці немає офіційних релігійних свят, крім Різдва, до того ж єврейське населення в цей день також відзначає Ханнуку. Великдень та Песах і без того припадають на вихідні, але для того, щоб відвідати родину або зробити собі довгі вихідні, американці часто беруть додаткові вихідні дні за власний рахунок. Так само й на Трійцю, Рош-Хашана, Ураза-байрам або на інші релігійні свята.

Європа

У Німеччині вихідні дні визначає кожна із 16 федеральних земель, однак усі вони мають 9 офіційних свят. Новий рік, Свято весни та праці (1 травня), Вознесіння Господнє, Трійця, День німецької єдності (3 жовтня), а на Різдво і Великдень німці мають по два вихідних дня  – 25 і 26 грудня та Страсна п'ятниця й Поливаний понеділок.

Французи мають 11 державних свят. До звичних для українців Нового року, Різдва, Великодня (вихідний – у понеділок після свята), Дня праці (1 травня) і перемоги (8 травня), додаються День взяття Бастилії (14 липня), День всіх святих (1 листопада), День перемир'я (11 листопада – на знак закінчення Першої світової війни), та християнські – Вознесіння Господнє, День Святого Духа та Внебовзяття Марії.

З'ясували, чи справді українці мають багато вихідних на свята

Однак, якщо свято випадає на суботу чи неділю день, вихідний не переносять на інший день. А два регіони – Альзас і Мозель – мають іще два додаткових свята – Страсна п'ятниця та День Святого Стефана.

Світ

З усіх країн у світі Камбоджія має найбільше державних вихідних днів – 27 на рік (хоча у 2020 році посадовці обіцяють зменшити кількість свят до 20), далі йде Шрі-Ланка – 25, Індія та Казахстан – по 21, Колумбія, Філіппіни, Тринідад і Тобаго – 18, Китай, Гонконг – 17, Таїланд, Туреччина й Пакистан – 16.

Найрідше відпочиває Мексика – там лише 7 офіційних святкових вихідних днів, у Великій Британії та Нідерландах – 8.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомо, як працюватиме в Луцьку дитяча залізниця

Надрукувати
мітки:
коментарів