Поділитись:

Біля Луцька "накрили" підпільний горілчаний цех

Четвер, 12 травня 2016, 12:46

На Волині викрили діяльність нелегального цеху з виготовлення алкоголю.

Про це повідомили у прес-службі ГУ Нацполіції у Волинській області.

Учора, 11 травня працівники слідчого управління Головного управління Національної поліції України у Волинській області спільно з співробітниками управління захисту економіки в області провели санкціоновані обшуки на території міста Луцьк та Луцького району.

У результаті було виявлено та задокументовано діяльність підпільного цеху з виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв з підробленими марками акцизного збору. До протиправної діяльності виявилися причетними троє осіб – жителі села Підгайці Луцького району.

"Під час проведення слідчих дій виявлено та вилучено понад 2 тонни спирту та спиртосуміші, понад 30 ящиків з пляшками з готовою алкогольною продукцією, марки акцизного збору, корки, дозатори, лійки, шланги, ключі для закорковування пляшок, порожню тару та понад 150 тисяч гривень", – повідомив заступник начальника ГУНП у Волинській області, керівник слідчого управління Анатолій Петрушин.

Вилучену алкогольну продукцію та марки акцизного збору направили на дослідження в Волинський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження з частиною 1 статті 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Надрукувати
мітки:
коментарів