Поділитись:

Американець подав до суду на бізнес-партнерів із Рівного

Четвер, 12 травня 2016, 11:50
Американець подав до суду на бізнес-партнерів із Рівного

Президент американської корпорації "Lawrence Gas&Oil, Inc" Ісак Каліхман подав позов до суду на рівненських бізнес-партнерів, які в 2012 році незаконно виключили його із засновників українського товариства "Нерудтехпром Лтд", а статутний капітал поділили.

Бізнесмен відновив у судах законні права та вимагає стягнути з них за моральну шкоду 300 тисяч гривень. Минулоріч він відсудив у своїх рівненських партнерів 359 тисяч доларів кредитного боргу, – інформує Волинське Агентство Розслідувань.

У березні 2012 року рівненські партнери виключили Ісака Каліхмана із засновників ТОВ "Нерудтехпром Лтд", а статутний капітал товариства в розмірі 930 тисяч гривень розділили між собою. На той час ця сума становила понад 115 тисяч доларів.

Американець оскаржив такі дії в суді й в серпні 2012 року Господарський суд Рівненської області визнав рішення загальних зборів товариства недійсним. Остаточну крапку в тяжбі поставив у вересні 2015 року Вищий господарський суд України.

"Суд встановив, що мене виключили з учасників товариства безпідставно й незаконно. Практично, протягом 2012-2016 років мене протиправно позбавили права участі в управлінні бізнесом в який я інвестував понад 1 мільйон доларів. За цей час товариство з успішного підприємства, яке займалося, зокрема, готельним бізнесом, мало не перетворилося на банкрута. Однак, мова йде не тільки про матеріальні втрати, а й моральні збитки, які мені довелося понести", – пояснює Ісак Каліхман.

Американський бізнесмен подав на колишніх партнерів позов до суду й вимагає стягнути з них за моральну шкоду 300 тисяч гривень.

"Ісак Каліхман має добру ділову репутацію й дорожить нею. Протиправні дії партнерів завдали йому не тільки фінансових витрат, пов'язаних із перельотами й проживанням в Україні для участі в судах, а й чимало переживань, відволікали від ведення бізнесу в США, обмежували спілкування з родиною. Суму відшкодування в 300 тисяч гривень визначено з врахуванням вимог розумності й справедливості, беручи до уваги тривалість порушення, його повторність, а також фінансові можливості відповідачів", – зазначає адвокат Віталій Кітовський, котрий представляє інтереси американського бізнесмена в судах.

Справу розглядатиме Рівненський районний суд. Засідання призначили на п'ятницю 20 травня.

Нагадаємо, що ТзОВ "Нерудтехпром" було створено в 2000 році. Його засновниками окрім американського бізнесмена Ісака Каліхмана, стали Павло Євгенович Кучерук, син головного лікаря Рівненської центральної міської лікарні, та Олег Васильович Сухляк, батько 33-річного головного лікаря Здолбунівської ЦРЛ, депутата Рівненської облради від ВО "Батьківщина".

Американська компанія Ісака Каліхмана тоді позичила українським партнерам понад 1 мільйон доларів. За ці гроші збудували під Рівним на міжнародній трасі Київ-Чоп автозаправну станцію та готель. Однак, повернення від рівненських партнерів 359 тисяч доларів боргу американцю довелося добиватися через суд. У рахунок погашення кредиту корпорація Ісака Каліхмана може забрати й майно українського підприємства, зокрема, готель у селі Біла Криниця під Рівним.

Американець подав до суду на бізнес-партнерів із Рівного

На фото: Ісак Каліхман

Надрукувати
мітки:
коментарів